Нови Книги

ИК “Колибри”, Л. Франк Баум, Как малкият Клаус стана Дядо Коледа

Чували ли сте за необятната, величествена и страховита гора Бързи? Не сте? А знаете ли за сияйната нимфа Неси от свитата на царица Зурлин? За невръстния Клаус, когото цяло царство горски създания взели под своето покровителство? За него със сигурност сте чували, но дори не подозирате каква е вълшебната история на житейските му приключения.

Тази книжка е увлекателен разказ за волното детство на малкия Клаус с голямо сърце, който ще отрасне сред невероятни същества, ще се научи да надхитрява злото, а после ще се върне в света на хората и цял живот ще прави само едно – ще дарява радост. Мнозина ще му помагат, мнозина ще дръзнат да му попречат, безброй ще са премеждията му и безброй чудесата, но всяка година по едно и също време сред виелиците и снежните преспи ще запяват звънчетата на елените, които теглят неговата шейна. И ще грейват от щастие очите на всички деца. Досетихте се кой е този дългоочакван гост във всеки дом, нали?

Л. Франк Баум

Лиман Франк Баум (1856–1919) е прочутият създател на вълшебната страна Оз. До четиресетата си година сменя много професии – печатар, търговец на марки, служител, фермер, собственик на театър, актьор, журналист, продавач на глинени съдове и фойерверки. Когато се залавя сериозно за перото, се превръща в изключително продуктивен автор на повече от 50 романа, 80 разказа, над 200 стихотворения и поне 42 сценария. Л. Ф. Баум е сред най-обичаните и популярни класически автори на детска литература, а творбите му се радват на многобройни сценични и филмови адаптации.

 

Всички книги можете да поръчате тук:

 

ИК “Колибри”, Л. Франк Баум, Как малкият Клаус стана Дядо Коледа

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top