Коментари

XXL фактор

Супер лесен въпрос: „Според вас душата на Майка Тереза в рая или в ада е била разпределена?” Преди няколко години списание „US News and World Report” публикува проучване, в което 1000 участници са попитани кой от пет известни личности има най-голям шанс да попадне в рая. Кандидатите за по-доброто място след земния живот били Опра Уинфри, Денис Родман, Майка Тереза, Майкъл Джордан и принцеса Даяна. Със 79 процента победител в класацията е Майка Тереза. Очаквано. Вторият въпрос в проучването питал участниците дали според тях те самите ще отидат в рая след края на земния си път. 89 процента, 890 души отговорили с „да”. От което следва, че ако в рая има само едно вакантно място и свети Петър трябва да избира между Майка Тереза и когото и да е от тези 890 души, шансовете на светицата и редовият гражданин да се уредят с райско жителство са абсолютно равни. В интерес на истината, шансовете на светицата са даже по-малко. Човек се самооценява по този начин.

Разказвам ви го по случай писмото на Слави Трифонов в страницата му във Фейсбук. Да си го кажем направо,  всяка дума в писмото му е вярна – и това, че положението е нетърпимо, и това, че в България има свестни хора, но те не искат да имат нищо общо с политиката, а като ги попиташ защо, казват, че политиката е мръсна работа.  И ето какво пише по-нататък: „Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене. Нормално място за нас, за децата ни, за родителите ни.

Ако искате да бъде така, ако наистина искате – сега е моментът. Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се. 

Изпратете ни подробна информация за себе си и контакт за обратна връзка на имейл: slavi@referendumbg.com

Нали си представяте кои ще подадат кандидатура на този адрес. Ако не си представяте, спомнете си какво гледахте снощи в предаването „X фактор“ – млади и не чак толкова млади хора (някои със сериозни професии), които се заканват, че ще вземат ума на журито и публиката с таланта си. След което излизат на сцената и пеят точно както аз мога да скърцам с бръснарско ножче по стъкло. Такива хора откликват на подобни призиви – те хем знаят, че мястото на майка Тереза е непременно в рая, хем са готови да заемат това място при конкуренция с майка Тереза. Така стоят нещата с човеците. При това не само в България. Хубаво е писмото, но и от този имейл няма да изскочи заек.

 

 

XXL фактор

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
„Редута.бг” се обслужва от счетоводна къща „Лавейа” бул. Княз Дондуков”, № 49 Tel: +359 2 988 84 04 Mobile: +359 888 60 72 70 Mail: sk.laveia@gmail.com
To Top