За нас

%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b0Любослава Русева е преди всичко читател. Научи се да чете на 3 годинки, а когато на пет повярва в поверието, че в двора на дядовата й къща в село Христо Даново има златно имане, лекомислено полегна на тая кълка с книга в ръка. В интерес на истината дълго се съпротивляваше преди да посегне на клавиатурата, споделяйки въздишката на свой приятел: „Когато ми се допише, отварям Стайнбек и веднага ми минава!“ И ако по нещастно стечение на обстоятелствата не беше навършила пълнолетие, вследствие на което родителите й категорично отказаха да я хранят, никога нямаше да й хрумне да напише и ред. Така един ярък читателски гений се залута из вестници и списания първо като репортер, после като редактор, по-сетне като наблюдател. Колкото повече пишеше, толкова по-малко четеше; и колкото по-малко четеше, толкова повече пишеше! Ще речете, че в актуалната политическа и медийна обстановка това е сериозна предпоставка за кариера. Само че Русева така и не се научи  да пише юбилейни статии, празнични фейлетони, парадни стихотворения, оди и тропари (според „Тържествения комплект“ на Остап Бендер), а упорито продължаваше само да ги чете…

 

 


%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b0Веселина Седларска е работила повече през времето, когато сигналът за телевизора идваше по въздуха, а за телефона – под земята, отколкото през времето, когато сигналът за телефона идва по въздуха, а за телевизора – под земята. Но и в това, и в онова време е била убедена, че това, което се случва с хората, е много по-важно от всичко, което се случва с техническия, демократическия и другите прогреси. Написала е две книги, както и много редове за „Труд”, „Стандарт”, Радио „Свободна Европа”, „Новинар”, „Тема”. sedlarska@gmail.com, 0887 12 33 66

 

 

 

 


%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%beД-р Филипов е роден отдавна. И далече. Учил е тук-там. Завършил е това-онова. Работил е на различни места. Написал е доста статии и малко книги. В момента се укрива от последния си работодател, който е заплашил да закупи всяко издание, което го вземе на работа. dr.tonyfilipov@yahoo.com     0885 233 691.

 

 

 

 

 


%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%beВладимир Шопов е роден на 1 април 1970 година с цялата многозначителност на тази дата. Опитва се да избяга от нея чрез писане на текстове, блогване и туитване. От време на време е канен за лектор на различни места в България и Европа. Най-много обаче държи на две неща: пето поколение софиянец и трето поколение левскар. Отговаря на vladimir.shopov@yahoo.com.

 

 

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top