За нас

%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b0Любослава Русева е преди всичко читател. Научи се да чете на 3 годинки, а когато на пет повярва в поверието, че в двора на дядовата й къща в село Христо Даново има златно имане, лекомислено полегна на тая кълка с книга в ръка. В интерес на истината дълго се съпротивляваше преди да посегне на клавиатурата, споделяйки въздишката на свой приятел: „Когато ми се допише, отварям Стайнбек и веднага ми минава!“ И ако по нещастно стечение на обстоятелствата не беше навършила пълнолетие, вследствие на което родителите й категорично отказаха да я хранят, никога нямаше да й хрумне да напише и ред. Така един ярък читателски гений се залута из вестници и списания първо като репортер, после като редактор, по-сетне като наблюдател. Колкото повече пишеше, толкова по-малко четеше; и колкото по-малко четеше, толкова повече пишеше! Ще речете, че в актуалната политическа и медийна обстановка това е сериозна предпоставка за кариера. Само че Русева така и не се научи  да пише юбилейни статии, празнични фейлетони, парадни стихотворения, оди и тропари (според „Тържествения комплект“ на Остап Бендер), а упорито продължаваше само да ги чете…

 

 


%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b0Веселина Седларска е работила повече през времето, когато сигналът за телевизора идваше по въздуха, а за телефона – под земята, отколкото през времето, когато сигналът за телефона идва по въздуха, а за телевизора – под земята. Но и в това, и в онова време е била убедена, че това, което се случва с хората, е много по-важно от всичко, което се случва с техническия, демократическия и другите прогреси. Написала е две книги, както и много редове за „Труд”, „Стандарт”, Радио „Свободна Европа”, „Новинар”, „Тема”. sedlarska@gmail.com, 0887 12 33 66

 

 

 

 


%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%beД-р Филипов е роден отдавна. И далече. Учил е тук-там. Завършил е това-онова. Работил е на различни места. Написал е доста статии и малко книги. В момента се укрива от последния си работодател, който е заплашил да закупи всяко издание, което го вземе на работа. dr.tonyfilipov@yahoo.com     0885 233 691.

 

 

 

 

 


%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%beВладимир Шопов е роден на 1 април 1970 година с цялата многозначителност на тази дата. Опитва се да избяга от нея чрез писане на текстове, блогване и туитване. От време на време е канен за лектор на различни места в България и Европа. Най-много обаче държи на две неща: пето поколение софиянец и трето поколение левскар. Отговаря на vladimir.shopov@yahoo.com.

 

 

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top