Коментари

Игра на тронове

Кристалина Георгиева е с огромен шанс да застане начело на Европейския съвет. Кристалина Георгиева никога не е имала и минимален шанс да стане председател на Европейския съвет. Кристалина Георгиева е отхвърлена. Кристалина Георгиева изобщо не е предлагана. Мария Габриел има шанс… – същото в същия ред, само че за досегашното място на Могерини. Горните новини идват или в едно и също време от различни източници, или от един и същ източник с разлика във времето от няколко часа. За председател на комисията изобщо да не започваме да казваме версиите, защото, дори да кажем варианта, който е в минутата на писане, той няма да е същият в минутата на четене.

Европейската комисия удари в земята по тайнственост и загадъчност българските социалисти. На такива гатанки сме свикнали по време на конгрес или пленум на БСП и ни се струваха върха на пазарлъка и задкулисието. Днес точно нямаме изобщо повод за това – Валери Жаблянов е шкартиран от Корнелия Нинова и всеки член на БСП вече е наясно, че тя го маха поради три причини, които точно е изговорила. Те може да не са най-точните причини за махането му (а, да речем, че той прекалено силно се стреми към мястото й), но важното е, че Нинова си е направила труда да съобщи защо какво прави. Сравнението беше неуместно. БСП е партия, длъжностите там са партийни.

Европейската комисия обаче е друго нещо. Постовете, които се обсъждат/договарят/спазаряват и т.н. вече в продължение на 24 часа са публични. Европейската комисия е правителството на 28 обединени страни. И можеше да даде пример на всяка от тези 28 страни за прозрачност и принципност, като направи дискусията публична – за тези, които се интересуват. Всяко нещо, което е тайно, е подозрително. Какво подозрително би могло да има, което да обвие с такава плътна мъгла избора на първите хора? Не знам как другите страни получават в момента информация за случващото се в Брюксел, но ние сме допълнително затруднени от изказванията на Бойко Борисов – брадвата му рядко сече на едно място по принцип, но този път нито едно изказване не се връзва с друго изказване. Хак й е на такава комисия малката избирателна активност.

 

 

 

 Уважаеми читатели, Ще ви бъдем много благодарни, ако ни подкрепите според възможностите си! Можете да го направите през PayPal, ePay или на банковата ни сметка:  

 

 

Подкрепа за Редута.bg BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

Или на банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG75UNCR70001522690558
UNCRBGSF
 
 
БЛАГОДАРИМ ВИ !

 

Игра на тронове

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top