Статии

Из делниците на един луд (10-14 декември)

Понеделник, 10 декември

Калина Андролова избухна срещу президента Радев.

„Това, вика, е един дърдорещ нещастник, нищо повече. Нагледахме се на дърдорещи, нищоправещи политици… Слаб политик, лесно манипулируем от неквалифициран персонал и лични обвързаности, тотално некомпетентен в политическите бездни… Няма нито сила, нито визия да води стадото…. Голяма грешка! Никога няма да си простя тази мащабна заблуда.“

Напълно я разбираме и ѝ съчувстваме. Изпадал сме в подобна ситуация. По времето на президента Желев. Като го избраха правихме едни експертни съвети, давахме акъли, пишехме анализи… После част от експертите се настаниха в Бялата къща. А ние седяхме по един час на пропуска докато някой от бившите ни колеги благоволи да ни приеме. И естествено им теглихме майната…

Само не ме питайте коя е стриптизьорката. Знам със сигурност само, че не е Радев. Но и да знам повече, няма да ви кажа. Грозна история. И ако е истина, и ако е клевета.

Явно и Иво Христов се е направил, че вече не познава бившите си колеги и съмишленици. И те заради Илия намразиха и св. Илия.

И Боян Чуков много разочарован: „Искрено съжалявам, че дадох съгласието си да се включа в инициативния комитет, който издигна Румен Радев. Изумен съм от изключително грубата политическа грешка, която той допусна. А тя не е първата! Срещата на Радев с Клинтън и поканата да посети България са крайно неудачни включително и за двустранните българо-американски отношения.“

Много фалшиво, бе! Боян Чуков да се загрижи за българо-американските отношения.

Ако Радев отрезви някои русофили и ги върне в правия национален път, лично ние ще му пляскаме.

Ограничителите на “Граф Игнатиев”, които бяха оприличени от гражданите като перки на акули и надгробни плочи, са вдигнати нощеска.  На тяхно място ще сложат едни като цицки, пардон, но са точно такива…

Ало, колеги от „Спаси София“, имайте малко милост, бе! Лудички ги направихте общинските лемури. Сега ако почнете да плюете и по цицките и Фандъкова ще скочи от високо…

Не, наистина са се видели в чудо. Облекли циганите, дето строят Графа, като дядо Коледа. Като видях, седнах, щото щях да падна. Десетки мургави Дядо Коледи щъкат и местят едни камъни от тук там и обратно… Неземна простотия. И не мога да реша учительницата ли го е измислила или заместникът ѝ по културата Чобанов. И двамата са способни, така мисля. За фазаните, пуснати в Борисовата градина, друг път ще ви разправя. И за пластмасовата предпазна стена пред СУ, вързана със свински опашки. Не знам, братя, но ако това е нивото на българските учители, пишете я загинала тая нация.

Кой казваше че не е възможно човек да си вади яденето с пиене?

„Лекар пиянствал 10 години в името на науката“, пише “Ню Йорк пост”. Канадският лекар и бивш барман Шонеси Бишоп-Стол прекарал десет години от живота си в пиянство, за да открие идеалния лек срещу махмурлука.

Господи, каква саможертва!

А някои си пият ей така, напълно безцелно, само за собствен кеф. Гледах един клип с председателя на ЕК Жан-Клод Ишиас. „Пиян като лимонче в джин“. (Пасков) Една госпожа отиде да го приветства, а той ѝ разроши косата като някой пубер. И после най-просташки имитираше една друга госпожа. Същински клоун! Потъвам в земята от срам! Не заслужава такъм позор Европа! Или може би го заслужава?

В интерес на науката обаче трябва да кажем, че Жан-Клод Ишиас е открил единственият начин да избягваш махмурлука – просто не бива да изтрезняваш. Защото махмурлукът идва когато съдържанието на алкохол в кръвта започне да клони към нула. Държите ли го далече от нулата, всичко е наред.

Видео:https://www.youtube.com/watch?v=JN5S5vfyd4A

А колкото до д-р Бишоп, той стигнал до извода, че най-добре на махмурлука действат ударни дози от витамините B1, B2 и B6.

Както сме казвал и друг път, обикновено рано сутрин, този, който измисли лек за махмурлука, ще стане милиардер.

Вторник, 11 декември

Евгени Дайнов: „Заглавие: “Едрите строители на протест срещу БСП в подкрепа на властта”. Къде, питаме, са свиневъдите???“

Да, бе, къде са свиневъдите? Къде са тези лицемери?! Бойко, ти си нашият кръстник… А когато кръстникът е в беда, те се крият!

Строителите протестират срещу  опозицията, доколкото БСП-то е опозиция, де. Червените поискаха външен одитор да провери обектите у нас. Но по някакви причини, които не мога да си обясня, строителите не искат чужд одит! (Намигам!)

Доклад озаглавен “Цената на корупцията в ЕС” на Зелените в ЕП твърди, че корупцията струва на България 11 млрд. евро годишно, 14% от БВП. По-зле е само Румъния, където подкупите “изяждат” 15% от БВП. Докладът се позовава на официални данни от европейските институции – ЕК, ОЛАФ, Евростат.

Просто подсказвам колко различно изглеждат нещата, гледани от вън и от вътре.

Министерства и агенции са си раздали над 118 млн. лв. бонуси през 2018 г. И ведомствата с най-големи гафове се насърчили с щедри премии за “постигнати резултати”. От Агенцията по вписванията са се наградили с 600 хил. лв., въпреки позора с Търговския регистър. В АПИ си раздали 1 280 000 лв., вероятно за постижението край Своге. Така де, не всеки ден загиват по 20 души наведнъж! На летище София са си раздали допълнително 1 466 000 лв., въпреки, че чухме за поне два случая на скандални пробиви в сигурността на аерогарата. И т.н. и т.н.

Евфемистично казано, за Борисов това е инвестиция в бъдещето. Дисфемистично – купуване на гласове.

Сряда, 12 декември

На 7 декември ВКС излезе с тълкувателното решение, според което няма как да има конфискация на имущество, ако проверяваният е оправдан или разследването срещу него е прекратено. Председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов отговори със законопроект, който, ако се приеме, ще развърже  ръцете на КПКОНПИ да конфискува на когото и каквото си иска без съд и присъда. Герберите и без този закон заграбиха бизнеса на много хора, но със закона на Кирилов вече ще го правят напълно законно. Съдът може да реши, че обвиняемият е невинен, но това не прекратява конфискацията. И този абсурд щял да важи и със задна дата за всички нерешени още случаи.

Лично ние нямаме съмнение, че Кирилов е обективно глупав. Бас държим, че е завършил ЮФ с 3.20. Но не е само това, в случая е намесена и корист.

Другата ключова промяна в закона, предлаган от Кирилов, пише „Сега“, е сроковете за проверка да не са задължителни, а само инструктивни. Сега е регламентирано, че комисията има година и половина да рови в имуществото и ако в този период не предяви иск за конфискация, губи това си право. Чаткате ли какво са намислили? Ако не могат да вземат бизнеса на някой човек, да могат да му го съсипят! Ще проверяват, ще проверяват и той или ще се предаде, или ще фалира. Няма как да изключим и политическите мотиви, след като ръководството на КПКОНПИ се избира от управляващата партия. И се връщаме хилядолетия назад към проскрипциите на римските императори.

В мотивите към предложението на Данаил Кирилов пише: “Гражданската конфискация не представлява наказание за лицето. В много случаи обаче е трудно да се съберат годни доказателства, които да са достатъчни, за да се достигне до осъдителна присъда в наказателното производство. И в тези случаи необяснимото богатство може да бъде установено, а плодовете му да бъдат проследени и отнети.”

Не е наказание, не е! Поощрение е!

Поощрение да им теглиш една майна на тези йезуити!

Четох една научна статия в OFFNEWS: „Имате ли неандерталска ДНК? Вижте формата на черепа си…“

Категорично нямам. Но огледах черепа на Кирилов. Нищо няма да кажа. Ето ви снимките, сами преценете.

Ако се затруднявате, ще ви посоча помощна литература – беседата на Дънов „Формата на главата“. Там четем: „Ако главата на човека е квадратна, това показва, че мисълта му работи  слабо… Когато моралните чувства се развиват добре, главата на човек расте нагоре и приема красива форма, във вид на кубе…“

Гледам ги повечето от пасомите на Цветанов и си мисля, че малко прибързано френологията е обявена за лъженаука. Опитах се да приложа критериите на Дънов към главата на Цветанов. Но се стреснах от резултата. Получава се нещо като Кирилов по 3.14. Представяте ли си? Законодателството се осъществява от хора, които не само приличат на идиоти. А правосъдието се ръководи от възпитаничката на РАБФАК Тетка Цачева, Ovis aries, разред Artiodactyla! Срам ме е да спомена за деонтологията на юридическата наука в този контекст.

Майка ѝ на тая България. В какви ръчички попадна! Един циник  наричаше подобни хора „правени набързо под стълбището“, но на нас ни се струва доста грубо като изказ…

Хенри Фонда поръчал да му издълбаят надпис на паметника: „Тук почива един глупав човек, който умееше да се огражда с умни хора.” А на паметника на Борисов, Господ здраве да му дава, но не за наша сметка, вероятно ще пише: Тук почива един прост човек, който управляваше един прост народ.

Една госпожа ми се обади и вика: Докторе, тази седмица пиши гневно, не смешно! Размажи ги тия изроди!“ Ама то нямаше нужда да им ходатайства, аз и без това бях набрал инерция. Отдавна са ме нервирали. Даже съм гнервиран, както казва Карлсон. “Гнервирането” е почти същото, само че малко по-пъклено…“ Защото освен „гражданската конфискация“ приеха и тайния арест. Вече могат да те арестуват и никой да не знае къде си 48 часа. През това време… Да се надяваме, че днешната полиция не бие.

Но съдбата си има начини да уравновесява везните. Както казва прехвалено мъдрият български народ, волът, като рие, на гърба си го хвърля. Червените, когато приключиха мандата, приеха закон за амнистия, тия глупаци се мислят за вечни. Нищо, бъдещето ще им донесе вълнуващи открития…

Междувременно да напомним една публикация на OFFNews от 2 март тази година: „Комисията за конфискация освободила 23 млн. лв. на издирвана рускиня.“

През 2015 г. КОНПИ вдига запор над активи на финландска гражданка от руски произход Елизабет Елена вон Месинг. Сериозни активи – 23 млн. лв. в банкови сметки, дружествени дялове, имоти.

През септември 2017 г. Вон Мессинг е осъдена от СГС на 10 г. затвор и глоба от 628 млн. лв. за пране на 1.5 млрд. лв. и е задържана в съдебната зала. Два месеца по-късно, САС отменя задържане и налага по-лека мярка – гаранция от 5 хил. лв. И госпожата естествено духва, барабар с парите. В момента е обявена за общодържавно издирване.

Не питайте защо са я пуснали. Пише го в ценоразписа.

Четвъртък, 13 декември

Юристът Мария Николова, която е работила със сем. Баневи от 2008 г., разказва, как когато Баневи влезли в „Полимери“, работниците не били получавали заплати от месеци, подхвърляли им по 50 лв. на заплата и аванс. „С тогавашния главен счетоводител събрахме около 1,5 млн. лв. несъбрани вземания на „Полимери”. Моето предложение към г-жа Банева, която беше изпълнителен директор, беше да се изплатят заплати на работниците… Банева каза, че ще си помисли, но след това се обади Николай Банев и каза тези пари да му бъдат пуснати по негова сметка, защото смята да си купи автомобил.”

Ако това е вярно, думата е изроди! Биологичен отпадък!

Протестантската етика ли? Не важи, тука действа партизанската етика! Комуняги, произведени в капиталисти! Грабят колкото могат да носят, а останалото бастисват!

Някъде прочетох, че тези нови аристократи на България си купили билети за ниско тарифна компания, ама си запазили ВИП-а на летището! Представяте ли си за какви помияри става дума?!

Премиерът вика: „Не се меся за самолетите, но F-16 е по-добър от всички останали.“ Някои злонамерени индивиди веднага изтълкуваха това като следствие от визитата на Цветанов в САЩ, където той усилено пледирал Тръмп да приеме Борисов напролет. И купуването на F 16 било част от сделката.

Според нас не е така. Просто Борисов е един от най-демократичните премиери, които сме имали. С изключителна коалиционна култура. Да, не се шегувам. Общата му култура може да е ниска, но коалиционната е на ниво. Един милион скандали с Валери Симеонов преглътна. Оня ден падна част от „Великата българска стена“, с която Далавери така се гордееше. Да чухте Борисов нещо да каже? Не, нали? И лиготиите на Сидеров преглъща, и далаверите с българско гражданство на Каракачанов. Изобщо патриотите му провалят управлението, но той дума не им казва. Държи се като английска кралица. Нали знаете, девизът на Елизабет I бил: „Video et taceo“ („Виждам и не казвам нищо“). И със самолетите така. Сделка за милиарди и той е оставил Каракачанов и съответната комисия да решат кой самолет да купим. Позволи си само да ги напъти, че F 16 e е най-добър. Длъжен е да го каже, пък те ако искат друг да изберат. Така де, не е ли така?

Не се учудвайте, че казваме добри думи за премиера. Някак си против волята си започваме да се привързваме. Дето беше рекъл един от класиците ни, човек и с една тенекия сирене да живее десет години, пак се привързва.

Малий, Варна още нямат вода. Вече 72 часа! И са се разсмърдели буквално и преносно. Псуват властта до десето коляно… Гледах един клип, който дори мен малко ме засрами. А както знаете, докторът е от Пазарджик и трудно се засрамва от ненормативна лексика.

Може да ви се стори много реваншистко, но когато по времето на кмета Янчулев язовир „Искър“ беше източен и София беше турена на тежък воден режим, варненци, па и цяла България, се присмиваха. Е, сега е наш ред да кажем: От Варна ли си, копеле, или така си миришеш?“

И това ще мине, дето се вика. Но ми пречи на бизнеса. Бях пратил една книга на читателка във Варна. И от офиса на Еконт ми се оплакват, че два пъти ѝ звънели, но тя все не отивала да я вземе. Звъннах ѝ. „Извинявам се, вика, д-р Филипов, ама три дена не съм се къпала. Като дойде водата, веднага ще ида.“ И така станахме и ние зависим от водния цикъл на Варна.

Петък, 14 декември

Няма лъжа, няма измама. Идиотията на Данаил Кирилов мина на първо четене в НС. От присъствали 147 депутати, само 6 били против – трима от БСП и трима от Воля. Сега разбирате ли защо винаги поставяме под условие опозиционността на червенушките? Маймуни с маймуни!

Главният прокурор Сотир Цацаров ни убеждава: „Гражданската конфискация е начинът да се възстанови справедливостта, която е крещящо нарушена с тълкувателното решение на ВКС.“

И Тетка Цачева повтаря като папагал: „Целта на гражданската конфискация е да се възстанови справедливостта чрез отнемане на незаконно придобито имущество.“

Колко добре го беше казал бай Мирон Иванов: „За жалост, не бива да се крием поне от себе си. Винаги сме готови срещу въображаеми злини и заплахи да вършим реални злодеяния.“

Министър Маринов, чийто череп би накарал Франц Йозеф Гал да ликува, вика, че така щял да се защити националният интерес.

Национален интерес, справедливост… Направо ми настръхват космите от такава фелдфебелска справедливост! Свикнал сме да мислим, че справедливостта е плод на закона, приложен от съдебната институция. Но мероприятието на другарите от ГЕРБ просто прави байпас на съда. Щото сред съдиите се намират още тук-таме някои катили, които се правят на политически независими. Но и те ще клекнат. Като гледам наближава секновението на Лозан Панов. Ще му резнат главата и това ще бъде един чудесен пример за назидание.

Хазната била на плюс 2.8 млрд. лв. Което позволи на Борисов да даде 1.5 млрд. за строителство, главно на магистрала “Хемус”.

И по този повод Антон Кутев направи откритие, което би затруднило петокласник със специални нужди. Парите отиват там, откъдето най-лесно се краде. Преразпределението на излишъка, вика, ще остане в историята като кражбата на годината.“

Според червените парите трябвало да отидат за преизчисляване на пенсиите и покриване на дълговете на държавните болници.

“Всичко това не се случи, защото от пенсиите на пенсионерите не може да се краде… пенсионерите комисионни не плащат.”

Така е, не плащат. Могат да платят с гласове, с помощта на които да си на власт и да вземаш комисионни. Но и това не правят мискините! Пък дори и да имат желание, можеш ли да им вярваш? Както казва д-р Филипов, това е електорат, който с Бога делиш. Гуши утре босилека и те завлича! Един политик трябва да си прави тия сметки, ако не иска да чете „Съединението прави силата“ изпод опашката на коня. Щото тия, освен другото, са и неблагодарни, нема какво да се убеждаваме. Помните ли Станишев как им вдигна пенсиите? Бяха почнали вече да хващат паяжина на онова място. И той им даде 8.92 лв. на минималниците, а на другите и повече. И те как му се отблагодариха? Гласуваха за Бойко… Не, Бойко си е прав за него си. Тоя народ трябва да го мачкаш, той от друго не разбира. Един народ колкото повече го мачкаш, толкова по-корав става.

Ох, това май не беше за народа…

Бойко при Бойко в „Панорама“. Вика: „Там където има газопроводи, там където има ядрени реактори война няма …” Тази реплика не беше приета единодушно в социалните мрежи. Доста приятели учтиво възразиха срещу правотата ѝ. Най-учтив беше колегата Комарницки: „Кой ти набута тая мантра, тъпанар? Виж Украйна…“

Много е лошо човек да не чете. И да превръща собственото си невежество в геостратегически закон. Наистина не е нужно да ходим чак в Иран, Либия, Сирия, Йемен, стига ни само Украйна. В Украйна има война, защото няма нито газопроводи, нито атомни реактори! Почти няма… Само 4 централи с 15 реактора общо – Запорожката, Южно-Украинската, Ровенската и Хмелницката.

Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна централа в Европа с шест хилядника.

Ех, Баце, Баце… Баре за Чернобил не си ли чувал…

Колегите от „Сега“ прогнозират, че Нова година ще започне с ценови скок. Токът за бизнеса бил поскъпнал с 350% това щяло да бъде последвано от поскъпване на водата и природния газ, от там и целият ни бит… Ще поскъпнат всички храни от хляба до пастите. Което, според нас, няма да засегне стабилността в страната, просто ще я издигне на друго ценово ниво. Това го казвам за тези, дето ги мързи да мислят. За останалите ще кажа една мисъл на Камю:  „Рано или късно идва време да избираме между съзерцанието и действието. Ето това е да станеш човек.“

 

To be continued

 

P.S. Сигурен съм, че сте ме чули още първия път, но празниците наближават и съм длъжен да напомня, че сега е моментът да си поръчате новата книга на д-р Филипов. Защото, няма какво да се убеждаваме, то е проверено във времето, трудно ще намерите по-добър подарък от книга шеста на „Из делниците на един луд“. 400 страници гарантирано удоволствие.

За да я получите трябва да звъннете на телефона на Тонифона (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл dr.tonyfilipov@abv.bg: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.

Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.

 

Из делниците на един луд (10-14 декември)

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top