Коментари

Краси с пет тераси

През октомври лани написах нещо за патриотите и сега ми се прииска да го повторя. Защото се забравя, не за друго.

„Гледам Сидеров, гледам Каракачанов, вглеждам се внимателно във Валери Симеонов и не ми излиза от главата мисълта на       английския писател Самюел Джонсън „Патриотизмът е последното убежище на негодника!“ Трудно ми е да си представя по-големи негодници! Те превърнаха патриотизма в мръсна дума, в далавераджийска практика, в синоним на алчност и продажност. Това им беше задачата, поставена от кукловодите, и те я изпълниха с чест. Откровен бандит като Борисов е за предпочитане пред тези хлъзгави влечуги!“

Някъде по това време Валери Симеонов каза по телевизора, че семейството му било двучленно и карало месеца с 1000-1200 лв. Кредити нямал. А Каракачанови карали малко по-нашироко – с 1200 – 1500 лв. И Иван, извинете, Красимир, нямал кредити, но пушел по две кутии цигари на ден.

1200 лв. за двама души означава че на Валерката му дават по 20 лв. на ден, а на Краси по 22 лв., от които половината отиват за цигари. Оня с икономиите от закуски ряпа да яде. Каракачанов и от обяда икономисва, и от кафета, и от всичко… А като го гледа човек на снимките как ги е надиплил три ката гуши и това шкембе… Бас държа, че отдавна не е виждал с очите си мъж ли е или жена…

Та никак не изглежда недохранен, даже напротив. Защото е казано: такава шия не е от туршия.

Лъжци и лицемери! Толкова са се откъснали от живота на нормалните хора, че не умеят и да излъжат смислено. Абе, льольо, кажи, че живееш в рамките на министерската си заплата, какво се правиш на набожен!

Към днешна дата става ясно защо така икономично е карал Каракачанов. Защото е събирал за апартамент. И е успял да купи мезонет от 200 квадрата плюс 117 квадрата тераса. Всъщност, те били общо пет тераси. И затова фейсбук зевзеците набързо го кръстиха Краси пет тераси. За да се сдобие Каракачанов с този мезонет станало възможно главно заради ниската (невиждано ниска) цена на придобиване. Някаква заменка направил с апартамент в Овча купел. Излязло му по 380 евро на квадрат, пише „Биволъ“. Съседите му по кооперация броили по около 1200 евро. При това терасата изобщо не фигурира никъде. Дали му е подарък или я е платил, само той и продавачът си знаят. И прокуратурата би могла да научи, ако има желание. Но тя няма желание, поне докато Каракачанов е член на кабинета.

През октомври миналата година бяха задържани 20 души, сред които председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, заместникът му Димитър Владимиров и гл. секретар Красимир Томов. ОПГ-то раздавало срещу 5000 евро фалшиви документи за гражданство на македонци, украинци, молдовци, албанци, косовари.

ДАБЧ, както е известно, от години се арендува от ВМРО! Те номинираха Петър Харалампиев за директор. Но след арестите набързо го жертваха. Във ВМРО откриха, че не бил член на нито една от партиите в коалицията ОП.

Търговията с българско гражданство е обществена тайна от години. През 2013 г. прокуратурата провери 810 случайно избрани преписки, по които е издадено удостоверение за български произход. В 717 от тях (88.5%) българският произход на кандидатите не беше подкрепен с никакви документи. Значи е подкрепен с пари.

През 2015 г. БГНЕС писа: „Не е тайна, че съществува паспортната мафия с десетки хиляди лева дневен оборот. Известно е, че един от офисите за подобна дейност е в централата на ВМРО.”

Тогава допуснахме, че Каракачанов ще съди БГНЕС за клевета. Но много интересно, той не ги съди. Значи? Именно.

При това тази тайна стана известна и в Европа. През март 2018 г. “Нувел обсерватьор” публикува статия под заглавие: „Как България фабрикува фалшиви и опасни европейци“. В нея се казваше, че някои от получилите европаспорт били свързани с терористични мрежи. В далаверата участвали най-малко двама националисти – един министър и един вицепремиер.

Бившата шефка на дирекция “Българско гражданство” в МП Катя Матева каза: „Имам доказателства, че вицепремиерът Красимир Каракачанов и партията му ВМРО се издържат от продажбата на българско гражданство.“

Та искам да кажа, че в случая на Каракачанов, както и на другите участници в апартамент гейт, огромните жилища с неизбродимите тераси са само върхът на айсберга. Както знаете, над 90% от айсбергите е под вода и не се вижда. Един прост пример – защо някой не попита Цветанов къде учат дъщерите му и колко му струва това? Най-голямата му дъщеря Гергана завърши Англо-американското училище в Панчарево, най-скъпото училище в България, където годината струва 23 020 евро, а ако се ползва транспорт се добавя още 1565 евро. Преди това май беше в колеж в Швейцария. А през 2017 г. завърши Политика и международни отношения в престижния английски университет BATH, където годишната такса е от 10 до 20 000 лири.

Ако бяха откраднали по един апартамент, с мед да ги намажеш. Апартаментите са само видимата част на айсберга. За офшорките и тайните банкови сметки само можем да гадаем. Истината е, че тези хора вече са неприлично богати. „Законно“ богати до доказване на противното. А щом било законно, то било и морално, защото, вика Каракачанов, „моралът е въплътен в закона.“

А законът… Отдавна е известно, че законът у нас е врата у поле и само гламавите минават през нея.

 Уважаеми читатели, Ще ви бъдем много благодарни, ако ни подкрепите според възможностите си! Можете да го направите през PayPal, ePay или на банковата ни сметка:  

 

 

Подкрепа за Редута.bg BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

Или на банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG75UNCR70001522690558
UNCRBGSF
 
 
БЛАГОДАРИМ ВИ !

 

Краси с пет тераси

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top