Коментари

Незаконно, но допустимо

Шефът на КПКОНПИ трябва незабавно да подаде оставка. За лъжа и укриване на придобити имоти. Бившият прокурор във ВПК, зам.-шефът на спецпрокуратурата, председателят на антикорупционната комисия, носителят на наградата на името на Джовани Фалконе за принос в борбата с престъпността Пламен Георгиев грозно излъга!!

През пролетта от “Антикорупционен фонд” разкриха, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 кв.м тераса на покрива на своя тризонет в кв. “Гео Милев”. Тогава той обясни, че терасата на практика е покрив и спада към общите части на сградата, а не е само негова. Въпреки уверенията, че не е извършил нарушение, премиерът Борисов посъветва Георгиев излезе в отпуск, докато случаят се изясни. Днес вече би трябвало да го посъветва веднага да тръгне и да върви, „без да спира по пътя да бере цветя“.

Опитът на шефа на строителния надзор Калинов да защити Георгиев беше по-скоро изваждане на очите, отколкото изписване на веждите. Защото беше признато категорично, че терасата е на Георгиев, а не е към общите части, както той се опита да лъже. Пред “Свободна Европа” Калинов обясни: “Документите, които гледаме, говорят само за това. Терасата е към този апартамент и тази тераса очевидно не е обща част.”

Другото, което стана ясно е, че всичко, построено на терасата е незаконно и трябва да се бутне. Според професора по административно право Иван Тодоров самото присъствие на терасата в нотариалния акт на Георгиев е незаконно, защото покривите задължително принадлежат към общите части.

През април „Строителен контрол“ към община „Слатина“ постанови, че за постройките (барбекю и сауна) на терасата на Георгиев няма издадени строителни книжа, а покривната конструкция е изградена над определената с кота “било” максимална височина. Георгиев получи срок от четири месеца да ги събори. Обаче се намеси шефът на строителен контрол към голямата община и анулира акта. „Не е законно, но е допустимо“, обясни действията си Калинов. Което е „тъпота с взлом“, удар под интелекта на всеки нормален човек. Все една да кажем, че някой набил Калинов, което е незаконно, но е допустимо…

Според Камарата на архитектите в България ЗУТ е категоричен. В чл. 225, ал. 2 се казва, че строежи или части от тях, изградени без одобрен инвестиционен проект, са незаконни и подлежат на премахване.”

Кметицата Фандъкова поискала обяснение от Калинов. Той придружил обясненията си с оставка и тя я прие. Освен това върна за ново разглеждане акта на район “Слатина”. Можем да кажем едно целево браво на г-жа Фандъкова. Дали обаче тя ще има куража да назначи една цялостна проверка  на дейността на шефа на строителния контрол? Опитът за прикриване на Георгиев подсказва, че в този гардероб вероятно има скрити и много други скелети. Калинов сериозно се е вкоренил там, коли и беси от 2006 г.

След опита на „услужи“ на шефа на КПКОНПИ оставката на Калинов изглежда напълно заслужена, но тя е колатерален ефект на развихрилата се драма. Основният виновник за скандала е Пламен Георгиев. Той скри в декларацията си, че притежава огромна тераса, а после излъга, че не е негова.

„Трябва да се възстанови чувството на справедливост в обществото, защото за съжаление у много хора има обратното усещане“, каза Георгиев през 2013 г., когато беше назначен за шеф на КОНПИ, първообразът на КПКОНПИ.

Е, можем да кажем, че Георгиев е намерил верния път, за да възстанови чувството за справедливост в обществото. След като обществото научи, че той е закупил огромен тризонет и е скрил тераса, на която можеш с кон да играеш, усещането в обществото е точно това, което трябва да е: Да пази Господ от подобни борци с корупцията!

 Уважаеми читатели, Ще ви бъдем много благодарни, ако ни подкрепите според възможностите си! Можете да го направите през PayPal, ePay или на банковата ни сметка:  

 

 

Подкрепа за Редута.bg BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

Или на банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG75UNCR70001522690558
UNCRBGSF
 
 
БЛАГОДАРИМ ВИ !

 

Незаконно, но допустимо

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top