Коментари

Стани глупак

В студиото на най-новата игра по БНТ е наш сънародник с три магистратури и една докторска степен. Той току-що се е отзовал на призива на Агенцията за българите в чужбина да се завърне в родината. Сънародникът ни се бори за голямата печалба от 500 лева, колкото ще получава като продавач-консултант в мола на Околовръстното.

Водещ: Кой е Митьо Очите? Имате право да избирате между 2 отговора, всеки от които е верен:

А. Ръководител на организирана престъпна група, за какъвто се е признал сам.

Б. Бизнесмен с легален бизнес, с три изрядни фирми, които развиват напълно законна дейност, както преди две години го нарече тогавашният министър на вътрешните работи?

Участникът два пъти кима с глава.

Водещ: Браво! Току-що спечелихте 100 лева! Следващият въпрос е: „Избяга ли Митьо Очите, за да го издирват със заповед на Интерпол?“ Правилните отговори са:

А. Не, защото не е имало теч на информация, както твърди настоящият вътрешен министър.

Б. Да, защото ако не беше избягал, нямаше да го хванат.

Участникът два пъти кима с глава.

Водещ: Изключителна логика, вие сте просто невероятен! По каква специалност имате докторска степен?

Участник: По политология. Написах дисертация за какистокрацията, което, както знаем, е „управление, поверено в ръцете на най-недостойните“. В превод от старогръцки, това е нещо като диктатура на отвратителните.

Водещ: Браво, браво! Попаднали сте на правилното място! А ето и следващия въпрос, който е съвсем реторичен: Имат ли партиите черни каси?

Участникът само се усмихва.

Водещ: Изумително, аплодисменти! Навлизаме в зоната за напреднали! Този път обаче трябва да кажете кой е правилният въпрос към отговорите:

А. Кара „Ролс ройс“ и живее в имение, защото спонсорира БСП.

Б. Кара „Ролс ройс“ и живее в имение, защото ГЕРБ му възлага щедри обществени поръчки.

Участникът се затруднява и иска жокер „Помощ от публиката“. След напрегнато гласуване на екрана се изписва името Бенчо Бенчев.

Участник: Благодаря на публиката, но отговорите все пак бяха подвеждащи. Доколкото разбрах, Бенчо Бенчев кара „Ролс ройс“ и живее в имение, защото е добър човек.

Водещ: Така е, така е, помага на болните, хем самият е с 95% инвалидност! А вие вече спечелихте 400 лева! За какво ще ги използвате?

Участник: Ще си купя билет за някоя нискотарифна авиокомпания, за да се върна в чужбина.

Веднага след „Ще си купя…“ отговорът е прекъснат от реклами. После се появява заставката на „Стани глупак“ и отново се връщаме в студиото.

Водещ: Вече стигнахме до финалната права, на хоризонта се задават 500 лева! Въпросът гласи: Кой спести 44 хиляди лева от заплата като народен представител, при положение че нито ден не е бил на работа в парламента?

Участник: Ами какви са възможните отговори?

Водещ: От мен ли очаквате да ви подскажа? Имате неизползвани жокери – „50 на 50“ и „Обади се на приятел“.

Участник: Но как да ползвам „50 на 50“, когато не сте ми дали отговорите?!? Добре, ще се обадя на приятел!

На екрана биват показани имената и снимките на трима души. И тримата са безработни инженери. Участникът избира приятеля с най-дълъг стаж като безработен.

Участник: Иване, питат ме: „Кой спести 44 хиляди лева от заплата като народен представител, при положение че нито ден не е бил на работа в парламента?“

Приятел: Кой.

Участник: Да, де, кой?

Приятел: Кой, разбира се.

Връзката прекъсва, тъй като времето е изтекло. Участникът унило мълчи.

Водещ: Съжалявам, но мълчанието ви означава, че не можете да отговорите. Така ли е?

Участник: Да, не мога.

Водещ: В такъв случай губите и 400-те лева, които спечелихте дотук. Честито!

Участник: Е, какво „честито“?

Водещ: Честито, защото вие сте първият победител в играта „Стани глупак“!

Участникът става от стола, изпълнен с истинска гордост. Да, той на теория знаеше, че какистокрацията е „ситуация, при която сред властовия елит няма „добри“ и „лоши“, а дори при положение че ясно са се оформили два и повече противоборстващи лагери, всичко е толкова отблъскващо, че човек губи ориентация и не може да вземе страна“. Но друго си е да го видиш на практика, каза си той, след което въздъхна с облекчение, че заслужено беше придобил докторската си степен. Сега има да разказва там, има там да цъкат с езици и да се маят! Там, където още утре се връщаше.

 Уважаеми читатели, Ще ви бъдем много благодарни, ако ни подкрепите според възможностите си! Можете да го направите през PayPal, ePay или на банковата ни сметка:  

 

 

Подкрепа за Редута.bg BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

Или на банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG75UNCR70001522690558
UNCRBGSF
 
 
БЛАГОДАРИМ ВИ !

 

Стани глупак

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top