Коментари

УТРО Е. ВСЕ ОЩЕ! А УТРЕ?

Боят настава – тупат сърца ни…  Само квази-патриотите са в конака и мъдруват как да спасят каймаканина.

– Сакън – викат му – тука ще стоиш! – че без тебе за къде сме…

Народът – „бавно и полека” – започна да се надига – сам! И у истински мислещите започна да се надига въпросът: къде са му водачите?

Народът се надигна! И този въпрос продължава да витае със страшна сила: Къде са българските политически мъже и жени, които са длъжни да оглавят справедливия народен гняв? Къде са българските интелектуалци? Още ли клечат пред Министерството на културата и чакат някой подхвърлен лев, вместо да изхвърлят вмирисания на пот и самодоволство министър. Да го запратят на бунището, в което той е превърнал вече българската култура.

Докога народът ще се буни и няма кой ясно и точно да формулира не само защо се искат оставките – това го знаят вече и децата – а какво се предлага,  какво трябва незабавно да се подеме, за да се извади България от блатото, където я завлече Бойко Борисов с шайките около него, представящи се за политическа партия. Някога митическият бик, метнал Европа на гърба си, я пренесе през морето на спасителния бряг. Днес митическото говедо, метнало България, като вълк агонизираща овца, е вече в тресавището. Ще позволим ли да я разтерзаят докрай скитащите от партия в партия политически чакали, докато не остане едната кожа, за която ще се сбият цървулановците, управляващи в момента България, кой да си направи нови цървули от нея!

Бойко – милият Леандър – забравил, че и политическото море не е до колене, плува с последни сили към въжделената Херо и не знае края и на този мит: няма да стигне до брега. И се прави, че няма да има край. Клетият! Нагълтал е вече вода. Доказателство: тихият екскорт от изчакващи акули.

Властта се валя не само по тротоарите на София и големите градове, властта се търкаля и по прехвалените магистрали на обезлюдената посърнала България. Няма ли най-сетне човек, без болки в кръста, да се наведе и да я вдигне. Да я вземе! Какво значи: никой да не яха народния протест?!

Не се ли яхне народният протест, ще си спомним как се е родила поговорката: отиде конят в ряката!

Кой може да каже докога ще продължават народните вълнения – ще стихнат ли те или кръв ще се лее?

Конят чака! Къде си, Бенковски?

Конете чакат. Зора се е зазорила. Къде сте, достойни българи?

 

УТРО Е. ВСЕ ОЩЕ! А УТРЕ?

Новата държава

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top