Коментари

УТРО Е. ВСЕ ОЩЕ! А УТРЕ?

Боят настава – тупат сърца ни…  Само квази-патриотите са в конака и мъдруват как да спасят каймаканина.

– Сакън – викат му – тука ще стоиш! – че без тебе за къде сме…

Народът – „бавно и полека” – започна да се надига – сам! И у истински мислещите започна да се надига въпросът: къде са му водачите?

Народът се надигна! И този въпрос продължава да витае със страшна сила: Къде са българските политически мъже и жени, които са длъжни да оглавят справедливия народен гняв? Къде са българските интелектуалци? Още ли клечат пред Министерството на културата и чакат някой подхвърлен лев, вместо да изхвърлят вмирисания на пот и самодоволство министър. Да го запратят на бунището, в което той е превърнал вече българската култура.

Докога народът ще се буни и няма кой ясно и точно да формулира не само защо се искат оставките – това го знаят вече и децата – а какво се предлага,  какво трябва незабавно да се подеме, за да се извади България от блатото, където я завлече Бойко Борисов с шайките около него, представящи се за политическа партия. Някога митическият бик, метнал Европа на гърба си, я пренесе през морето на спасителния бряг. Днес митическото говедо, метнало България, като вълк агонизираща овца, е вече в тресавището. Ще позволим ли да я разтерзаят докрай скитащите от партия в партия политически чакали, докато не остане едната кожа, за която ще се сбият цървулановците, управляващи в момента България, кой да си направи нови цървули от нея!

Бойко – милият Леандър – забравил, че и политическото море не е до колене, плува с последни сили към въжделената Херо и не знае края и на този мит: няма да стигне до брега. И се прави, че няма да има край. Клетият! Нагълтал е вече вода. Доказателство: тихият екскорт от изчакващи акули.

Властта се валя не само по тротоарите на София и големите градове, властта се търкаля и по прехвалените магистрали на обезлюдената посърнала България. Няма ли най-сетне човек, без болки в кръста, да се наведе и да я вдигне. Да я вземе! Какво значи: никой да не яха народния протест?!

Не се ли яхне народният протест, ще си спомним как се е родила поговорката: отиде конят в ряката!

Кой може да каже докога ще продължават народните вълнения – ще стихнат ли те или кръв ще се лее?

Конят чака! Къде си, Бенковски?

Конете чакат. Зора се е зазорила. Къде сте, достойни българи?

 

УТРО Е. ВСЕ ОЩЕ! А УТРЕ?

Новата държава

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top