Коментари

Днес крадат лафове, утре ще крадат фондове

“Шоуто на Слави” спря. В последното си предаване водещият обяви, че ще прави нов телевизионен проект “Седем осми”. Негова си работа, не ни засяга. Но щял да прави и партия, а това вече може да ни засегне и то сериозно. Партията щяла да се казва “Няма такава държава”. И като всяка партия щяла да се бори за властта и правото да управлява тая държава, дето я няма. На милионите българи, които в претенциозна среда се определят като „Аз не го гледам това шоу“, ще обясня, че името на партията е заимствано от заглавие на песен на Слави. Хубава песен, със стойностна музика и още по-стойностен текст:

На трибуната качва се некъв педераст.

Педераст, педераст, но облечен във власт.

В устата му глупости, в очите му злоба.

Той тая власт ще я стиска до гроба,

а щом свърши поредния смешен дебат,

ще отиде да чука в Студентския град.

 

Има и следното народпсихологично прозрение:

Добър вечер уважаеми зрители.

Спите ли

или чакате да дойдат поредните спасители?

Колко пъти се повтаря старата история?

Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

 

Наистина е прозрение. Все чакаме някой отнякъде да се появи и да ни обещае, че ще ни спаси. И ние веднага му се доверяваме. Дето казва д-р Филипов, демек аз, Христос не би могъл да се яви по нашите земи, защото ако беше дошъл и казал: “Вервайте ми!”- ние щяхме веднага да му повярваме… И нямаше да го разпънем, нямаше да стане жертва и да изкупи човешките грехове и цялата история щеше да се преебе…

За спасителите ще говорим отделно. Сега става въпрос за друго. Слави ще направи партия, щом е обещал. И така, както никой не го харесва и не го гледа, току виж взел властта и станал новият спасител. И кой ще е виновен тогава?

Навремето, когато научил, че Ронълд Рейгън е избран за губернатор на Калифорния, американският кинопродуцент Джак Уорнър рекъл: “Ние сме виновни. Трябваше да му даваме по-хубави роли.”

Обаче те му давали тъпи роли в скапани филми и по този начин зорлен го направили политик.

Но що ни трябва да ходим толкоз надалеч. Идентичен случай в наше село. Като научила, че Станишев е станал премиер, Димитрана Александрова, дългогодишен главен редактор на «Сега», рекла: «Ние сме виновни, трябваше да му пускаме статиите.» Андрей Райчев завел Станишко в редакцията и го препоръчал, ама Димитрана не го харесала. Казала, че пише като „рустикален наивист от времето на народниците” (или нещо подобно) и го напъдила. И така, вместо да си пише безобидни статии за международното положение, Станишев се събра с царя и ага Доган, направиха тройната коалиция и той стана премиер. И управлява България 4 години. Ама така я управлява, че Борисов вече 10 години не може да я оправи. То той и не знае как, но това е друг разговор.

Та кой ще е виновен, ако Слави  стане премиер? Битивито ще е виновно. Ако му бяха продължили договора още някоя и друга година, можеше да си икономисаме поредното спасяване. Ама нямало гледаемост шоуто… Голяма работа! Каналето да не би да имаше? Но БНТ го държа години, докато се разбра, че е умряло и няма да възкръсне. Та можеше, не е да не можеше.

Весето Седларска се пошегува, че «Няма такава държава» ще е първата партия с балет. Но мен повече ме плашат сценаристите. Представяте ли си Сиромахов министър? А Тошко сценариста? Сега, разправят, крадяли лафове, тогава ще крадат фондове. Така, де, казано е, че който открадне игла, може да открадне и хазна.

Откакто Борисов се е възкачил на престола повторяме, че най-страшното на управлението на ГЕРБ е, че след него всеки ще има основание да поиска да поуправлява държавата.

Защо и Тошко сценариста да не опита?! Да не е по-прост?

 

Добър вечер уважаеми зрители.

Спите ли

или чакате да дойдат поредните спасители?

 

Не ми  казвайте, нека позная!

 

 

Днес крадат лафове, утре ще крадат фондове

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top