Нови Книги

ИК „Колибри“, Действаме, играем, мислим, Бернар Окутюрие

Действаме, играем, мислим

„Действаме, играем, мислим” е последната книга на проф. Окутюрие. В нея са залегнали фундаменталните виждания на автора за това, че сензомоторното удоволствие, движението и играта допринасят за добиване на увереност по отношение на безпокойствата и дискомфорта на детето, успокояват вътрешните страхове, подобряват развитието на символичната функция, благоприятстват развитието на умствената репрезентация и помагат за по-добро разбиране на емоциите. Тя предлага задълбочено обяснение на детската психика от раждането и механизми за подкрепа на детето чрез телесното и двигателното.

„Бернар Окутюрие е основател на уникален психомоторен подход към детското развитие и терапия. Работата му се фокусира върху самочувствието на детето и се основава на ранното взаимодействие между майка и бебе. Вдъхновяващата психомоторна работа на Окутюрие има потенциала да отвори нови врати в човешките взаимоотношения и терапия.”

Проф. Амара Екерт, психомоторен и телесен психотерапевт, специалист по пре- и перинатална психология и травма, Германия

 

„Методът на Окутюрие се основава на хуманистичното убеждение, че всеки човек трябва да се разглежда като уникален индивид.  Той е проектиран като развитийно пътешествие, което  улеснява прехода  от удоволствието да се действа към удоволствието да се мисли.”

Мишел Кочелеф-Хофман, преподавател от школата на Окутюрие, съосновател на Институт по психомоторно образование на Южна Африка (PEISA)

 

 

 

Бернар Окутюрие

Проф. Бернар Окутюрие е определян като един от „бащите на психомоториката”. Той предлага методология на преподаване и взаимодействие с детето, която поставя тялото, играта, действието и удоволствието в центъра на вниманието. Книгата „Действаме, играем, мислим“ хвърля светлина върху образователната и терапевтичната психомоторна практика и синтезира голяма част от опита му.

ИК „Колибри“, Действаме, играем, мислим, Бернар Окутюрие

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top