Нови Книги

ИК „Колибри“, Домашна читанка

Домашна читанка е сборник с произведения за деца от Златния фонд на българската литература. Той обединява знакови творби на български писатели от 19. век до наши дни, като се започне с Петко Славейков, Иван Вазов и Чичо Стоян, мине се през Ран Босилек, Дора Габе и се стигне до Георги Мишев, Георги Константинов и Марко Ганчев.

В книгата са публикувани незабравими детски стихотворения като „Малък Пенчо“ (П.Р. Славейков), „Молитва“ (Иван Вазов), „Зеленчуци, който не яде“ (Цанко Церковски), „Зайченцето бяло“ (Леда Милева), „Щурец и мравка“ (Александър Божинов), „Нови панталонки“ (Веса Паспалеева) и др. Включени са и творби на П.К.Яворов и Елин Пелин, подходящи за деца.

Като във всяка истинска читанка и тук има кратки разкази за деца („Хитрана“ от Асен Разцветников, „Бърза помощ“ от Ран Босилек, „Най-хубавото – що е то?“ от Георги Мишев и др.), поучителни приказки („Не е моя работа“ от Атанас Далчев, „Делко и Поседелко“ от Димитър Гундов и др.), гатанки, игри с думи.

Домашна читанка е предназначена за децата от предучилищна възраст и за най-малките ученици, които се учат да четат. Илюстрациите на художничката Мария Налбантова добавят забавен и съвременен поглед към тези произведения от българската класика за деца

ИК „Колибри“, Домашна читанка

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top