Нови Книги

ИК „Колибри“, ПРЕМИЕРА: „Двоен прозорец” от Халдоура Тородсен

ПРЕМИЕРА: „Двоен прозорец” 

На 14 май Casa Libri отваря врати за великолепната исландска писателка Халдоура Тородсен, чиято новела „Двоен прозорец” беше удостоена с Женската награда за исландска литература през 2016 г. и Европейска награда за литература 2017!

Халдоура Тородсен е родена през 1950 г. в Рейкявик. Завършила е Исландския педагогически колеж и Исландската академия на изкуствата. Работила е като преподавател и като журналист, авторка е на сборници с поезия, на разкази, новели и романи.

 

Двоен прозорец” (превод: Айгир Сверисон) е изящен разказ размишление за пренебрегваните страсти на възрастните хора, за табутата, които съпътстват ежедневието им, за пропастта между поколенията, изолацията и самотата. Освен всичко останало, това е книга за куража и за чудото на новата любов, която носи едновременно надежда, съмнения и страхове. Как ще погледне светът на тази любов, върху която тегне поколенческо табу, която буди присмех и дори поражда враждебност?

 

Очертава се любопитна среща дискусия с Халдоура Тородсен на 14 май в София. Заповядайте в Casa Libri на ул. „Цар Асен” 64 точно в 19:00!

ИК „Колибри“, ПРЕМИЕРА: „Двоен прозорец” от Халдоура Тородсен

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top