Коментари

Краси с пет тераси

През октомври лани написах нещо за патриотите и сега ми се прииска да го повторя. Защото се забравя, не за друго.

„Гледам Сидеров, гледам Каракачанов, вглеждам се внимателно във Валери Симеонов и не ми излиза от главата мисълта на       английския писател Самюел Джонсън „Патриотизмът е последното убежище на негодника!“ Трудно ми е да си представя по-големи негодници! Те превърнаха патриотизма в мръсна дума, в далавераджийска практика, в синоним на алчност и продажност. Това им беше задачата, поставена от кукловодите, и те я изпълниха с чест. Откровен бандит като Борисов е за предпочитане пред тези хлъзгави влечуги!“

Някъде по това време Валери Симеонов каза по телевизора, че семейството му било двучленно и карало месеца с 1000-1200 лв. Кредити нямал. А Каракачанови карали малко по-нашироко – с 1200 – 1500 лв. И Иван, извинете, Красимир, нямал кредити, но пушел по две кутии цигари на ден.

1200 лв. за двама души означава че на Валерката му дават по 20 лв. на ден, а на Краси по 22 лв., от които половината отиват за цигари. Оня с икономиите от закуски ряпа да яде. Каракачанов и от обяда икономисва, и от кафета, и от всичко… А като го гледа човек на снимките как ги е надиплил три ката гуши и това шкембе… Бас държа, че отдавна не е виждал с очите си мъж ли е или жена…

Та никак не изглежда недохранен, даже напротив. Защото е казано: такава шия не е от туршия.

Лъжци и лицемери! Толкова са се откъснали от живота на нормалните хора, че не умеят и да излъжат смислено. Абе, льольо, кажи, че живееш в рамките на министерската си заплата, какво се правиш на набожен!

Към днешна дата става ясно защо така икономично е карал Каракачанов. Защото е събирал за апартамент. И е успял да купи мезонет от 200 квадрата плюс 117 квадрата тераса. Всъщност, те били общо пет тераси. И затова фейсбук зевзеците набързо го кръстиха Краси пет тераси. За да се сдобие Каракачанов с този мезонет станало възможно главно заради ниската (невиждано ниска) цена на придобиване. Някаква заменка направил с апартамент в Овча купел. Излязло му по 380 евро на квадрат, пише „Биволъ“. Съседите му по кооперация броили по около 1200 евро. При това терасата изобщо не фигурира никъде. Дали му е подарък или я е платил, само той и продавачът си знаят. И прокуратурата би могла да научи, ако има желание. Но тя няма желание, поне докато Каракачанов е член на кабинета.

През октомври миналата година бяха задържани 20 души, сред които председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, заместникът му Димитър Владимиров и гл. секретар Красимир Томов. ОПГ-то раздавало срещу 5000 евро фалшиви документи за гражданство на македонци, украинци, молдовци, албанци, косовари.

ДАБЧ, както е известно, от години се арендува от ВМРО! Те номинираха Петър Харалампиев за директор. Но след арестите набързо го жертваха. Във ВМРО откриха, че не бил член на нито една от партиите в коалицията ОП.

Търговията с българско гражданство е обществена тайна от години. През 2013 г. прокуратурата провери 810 случайно избрани преписки, по които е издадено удостоверение за български произход. В 717 от тях (88.5%) българският произход на кандидатите не беше подкрепен с никакви документи. Значи е подкрепен с пари.

През 2015 г. БГНЕС писа: „Не е тайна, че съществува паспортната мафия с десетки хиляди лева дневен оборот. Известно е, че един от офисите за подобна дейност е в централата на ВМРО.”

Тогава допуснахме, че Каракачанов ще съди БГНЕС за клевета. Но много интересно, той не ги съди. Значи? Именно.

При това тази тайна стана известна и в Европа. През март 2018 г. “Нувел обсерватьор” публикува статия под заглавие: „Как България фабрикува фалшиви и опасни европейци“. В нея се казваше, че някои от получилите европаспорт били свързани с терористични мрежи. В далаверата участвали най-малко двама националисти – един министър и един вицепремиер.

Бившата шефка на дирекция “Българско гражданство” в МП Катя Матева каза: „Имам доказателства, че вицепремиерът Красимир Каракачанов и партията му ВМРО се издържат от продажбата на българско гражданство.“

Та искам да кажа, че в случая на Каракачанов, както и на другите участници в апартамент гейт, огромните жилища с неизбродимите тераси са само върхът на айсберга. Както знаете, над 90% от айсбергите е под вода и не се вижда. Един прост пример – защо някой не попита Цветанов къде учат дъщерите му и колко му струва това? Най-голямата му дъщеря Гергана завърши Англо-американското училище в Панчарево, най-скъпото училище в България, където годината струва 23 020 евро, а ако се ползва транспорт се добавя още 1565 евро. Преди това май беше в колеж в Швейцария. А през 2017 г. завърши Политика и международни отношения в престижния английски университет BATH, където годишната такса е от 10 до 20 000 лири.

Ако бяха откраднали по един апартамент, с мед да ги намажеш. Апартаментите са само видимата част на айсберга. За офшорките и тайните банкови сметки само можем да гадаем. Истината е, че тези хора вече са неприлично богати. „Законно“ богати до доказване на противното. А щом било законно, то било и морално, защото, вика Каракачанов, „моралът е въплътен в закона.“

А законът… Отдавна е известно, че законът у нас е врата у поле и само гламавите минават през нея.

Краси с пет тераси

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top