Коментари

Моралът е за другите

На пресконференция в Шумен оня ден Цветан Цветанов намекнал, че моралът на президента не е безукорен. “За мен политик, който иска да дава морални оценки и да бъде съдник на процесите, той трябва да изповядва на първо място семейните ценности. Това мога да го отправя като питане към президента Радев. Не е ли така? Може ли да даваш морални оценки при положение, че… мисля, че по-добре е да спра…”

И спря. И ние три дена се напъвахме, доде се сетим, че намеква за това, че Радев веднъж се е парясвал и Деси му е втората. Което е турбонеморално! Да повторя, това го казва Цветанов! Който с две милиционерски заплати купи шест апартамента и една къща. Шест бяха преди шест години, вече може да са и повече. Щото той не е толкова умен, че да си вземе бележка.

Но дали и по семейния кодекс Цветанов е такъв морален чистофайник, за какъвто се представя?

„Из Делниците…“, 10 април 2008 г.: „В “Уикенд” пишат, че формалният лидер на ГЕРБ правил забранена любов с една хубава болярка, някоя си Калинка, и я ашладисал. Момата била непразна. Лани, като ходил по агитация татъка, Цецко се отбил в едно нощно заведение и там я срещнал, пиела бейлис сама на бара. Заговорили се и от дума на дума… Нали знаете как е, всичко започва с едно малко… И сега малкото е на път. Цецко, като разбрал и припаднал. Даже няколко пъти припадал. А момата скрили в Ловеч, щото от БСП я издирвали…

Пустия му Цецо. Дженабетин! Така като го гледаш, льосмен отвсякъде, ама на… И пак леко се е отървал. Щото сама мома на бара посред нощ… Нали разбирате, stranger in the night, СПИН in the morning. Бойко не би простил да се лепне на партията една срамна болест.“

Пред „Шоу“ „набеденият“ обясни: „Измислят ми бременна любовница, но аз обичам съпругата си!“

Гаче едното изключва другото…

А пред Часовете иронизира: “Коя е тая любовница, защото жена ми постоянно ме пита? Няма никакви доказателства, включително данни от видеозон.”

Ливада, видеозонът по-късно, бе! „BG-Mamma” не четеш ли? Видеозон след петата седмица от таковата…

„Зам. главният прокурор Ася Петрова е тайната любовница на Цветан Цветанов, разкриха техни познати. Любовта между амбициозната обвинителка и напористият физкултурник пламнала преди две години. Младите влюбени се отдавали на интимни ласки в тайна столична квартира, шушукат бивши подчинени на Цветанов“, написа ПИК през 2013 г.

И това не беше секс за една нощ. Това си беше Любов с главна буква. Говори се, че именно благодарение на Цветанов прокурорката от Шумен е изтеглена в София. После Цветанов я заведе за три седмици в Щатите, да се обичат на спокойствие. Взеха и Станимир Флоров, тогава шев на ГДБОП и близък приятел на Цецерон, да им прави завет.

Според източници на “Всеки ден”, Цветанов е уредил любимата си с жилище в най-скъпия столичен район “Оборище” за 59 лева месечен наем. Според други обаче работата е по-дебела. Цветанов ѝ подарил луксозен апартамент за 250 000 лв., след което го ремонтирал по последен писък на модата. Мазето на жилището било превърнато в изба, където се съхраняват скъпи и вина. По заръка на Цецо, бутилките се отварят само в негово присъствие.

Ама, ще кажете, това го пишат жълтите вестници. Естествено, да не сте очаквали да го пише в Държавен вестник? На жълтите това им е работата, да ровят из чаршафите. А, когато лъжат, ги съдят и понякога дори осъждат. Но не съм чул Цветанов да е завел дело срещу някого.

За Цвета Караянчева обаче не го вярвам. Един до друг са като Лало и Гергинка. Ама знае ли човек… Щом и самият Борисов се хвана да отрича при посещението си в Кърджали, може и да има нещо: „Много мисля да поискам прошка. Но как да поискам прошка? И тази нощ ще мисля как да я поискам. Защото сега като спрях да заредя на целия щанд на бензиностанцията каквото погледнеш – Цветанов и Цвета Караянчева любовници, чета. И сега като дойдох викам Цвето, не го познавам мъжа ти, искам да го видя, къде е милият, искам аз да му се извиня, понеже на Цветанов пред жена му съм поел ангажимент. Той пътува много толкова години, нося аз отговорност за него. По-свестен в отношението си към жените от Цветанов няма в партията.“

И аз го смятах за голям льосмен, ама май съм сбъркал. Знаете ли защо сбърках? Не мога да си представя само как ги сваля с тоя негов начин на говорене. Представям си как казва: „Това, което имам като… дали бих могъл да входирам… щото всяко едно действие е свързано и с взаимодействие… бива ли сами да си възпрепятстваме очертаването и влизането в тези по-добри перспективи… ние трябва да предприемем действия за абсолютно всички действия, които се предприемат в такава ситуация…“

Бога, ми, няма жена, която да се сети, че иска да я чука при такава увертюра. Така си мисля…

Писа се и за връзка на Цветанов с депутатката от Благоевград Даниела Савеклиева. Движели се из региона като мартенички. Което може да обясни шеметната кариера на госпожата. На едните избори е 19-та в листата, на следващите е втора след Цветанов.

А като вземе много да се пише, все има нещо вярно, не ли? Дето вика Малария Велева, нема дим без пушек.

Писа се също така, че и съпругата на Цветанов предприела ответни мерки за заздравяването на семейството. Нали някои теоретици твърдят, че умерените изневери заздравяват семейството. Та Десислава Цветанова заздравявала с колегата си в ДАНС Велин Хаджолов. Според някои именно заради тая връзка на Ходжолов престанало да му върви.

Та какво излиза? Един човек, който трудно си удържа дюкяна закопчан, упреква друг човек, че е предпочел да се разведе, вместо да прави любов по кьошетата. Е, верно, че моралът е релативен, ама чак пък до там…

Според нас грешката на Радев, която заслужава известен укор, не е, че се е развел, а че се е оженил втори път. И тая грешка тепърва ще се утвърждава. А верно ли е, че грешката завела и майка си в президентството? Това би било много нахално.

Моралът е за другите

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top