Коментари

Аз написах жалбата

Аз оспорих регистрацията на „Да, България“, аз! Българите не ме разбраха, но кога ли гениите са били разбирани. Тия около Христо Иванов са опасни хора, подозирах  ги още като чух какво име са си избрали. Смути ме това „Да“, да не кажа, че направо ми стана шемет. Като българин съм свикнал да разбирам какво ми казват, когато чувам „Не“. Това тяхно „Да“ ми побърка вътрешния компас, сега не знам къде е север. А като не знам къде е север, как да разбера къде е изток, което ми е важно.

Тези ми съмнения нараснаха, когато видях плаката им. Направо ме удари това лилаво-зелено от една стена, като че ли си бях отворил фризера – тъй прилича на опаковката на замразен грах. Един приятел вика не си прав, на консерва грах го докарва, значи искат да подскажат, че са консерватори. Щото те, нали, не казват какви са. Принуждават ме да търся знаци. Консерва или дълбоко замразен грах, ключът явно е грах. Какви са ми асоциациите с грах? Грахич! Цветелина Грахич – шоуто на Слави – референдум – мажоритарни избори. Това ли искат да ми кажат? Ами лилавото? Значи ли то, че са готови да се коалират с ДПС? Семантично съм разстроен тъй, както не съм бил от времето, когато монарх стана премиер на републиката.

Погледнете сега снимката. Един Христо Иванов ли виждате или двама? Това какво ви говори – кой тук е шизофреникът?

Ту така си мисля за него, ту иначе. Като интелигентен българин аз имам таланта да намирам във всяко нещо и това, и онова. Докторът нарича този ми талант биполярно еди-какво-си с тенденция към още по-сложни термини. Какво, вика, напоследък ви е образувало такава нарастваща тревожност? Искате ли, пита, да ви отведем по здравословна  пътека на едно сигурно място за известно време? Добре, докторе, само да свърша нещо важно в името на здравеопазването на другите хора, че обещах на един приятел,  и ще се върна. Не трябвало да си вземам вилица и пижама за онова място, те там имали свои модели и ядели само с лъжици. Тъй че написах жалбата да им отменят регистрацията на тези от „Да, България“, за да не фрустрират повече населението. Написах я така, както ми я продиктува оня мой приятел, той  е много загрижен за мен, за България и  е наясно – с всичко и винаги.

 

 

Аз написах жалбата

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top