Статии

Да запазим паметта за Стойко Тонев

Скъпи наши читатели,

Знаем, че без Тони Филипов, д-р това място няма да е същото. Затова в първите дни след смъртта на Стойко Тонев обявихме, че Редута остава само като онлайн архив. В следващите дни обаче говорихме много – със семейството му, помежду си, с много негови почитатели. Стигнахме до извода, че наш дълг е да запазим паметта за Стойко Тонев и да стимулираме независимата журналистика, каквато той правеше. Установихме, че Доктора има непубликувани текстове, както и текстове, писани още преди ерата на Интернет. И си казахме, че няма по-добро място от Редута, от което те да достигнат до многобройните му читатели.

Решихме също да основем Годишна награда за аналитична журналистика на името на Тони Филипов, д-р. В Редута ще публикуваме тези текстове от други медии, които смятаме за достойни да участват в конкурса, а на края на годината измежду тях ще изберем лауреатите.

Сайтът Редута ще бъде жив архив, в който читателите му ще продължат да намират както текстовете, писани в годините от неговите автори, така и архивни текстове на Стойко Тонев и актуални текстове от българското медийно пространство, които най-близките колеги на Доктора от последните години ще номинират за годишната награда.

Благодарни сме на Димитър Аврамов, който пое за своя сметка хостинга и софтуерната поддръжка на сайта.
Семейството на Стойко Тонев

Веселина Седларска, Любослава Русева, Владимир Шопов – Редута

Владимир Йончев – OFFNews

Да запазим паметта за Стойко Тонев

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top