Статии

Да запазим паметта за Стойко Тонев

Скъпи наши читатели,

Знаем, че без Тони Филипов, д-р това място няма да е същото. Затова в първите дни след смъртта на Стойко Тонев обявихме, че Редута остава само като онлайн архив. В следващите дни обаче говорихме много – със семейството му, помежду си, с много негови почитатели. Стигнахме до извода, че наш дълг е да запазим паметта за Стойко Тонев и да стимулираме независимата журналистика, каквато той правеше. Установихме, че Доктора има непубликувани текстове, както и текстове, писани още преди ерата на Интернет. И си казахме, че няма по-добро място от Редута, от което те да достигнат до многобройните му читатели.

Решихме също да основем Годишна награда за аналитична журналистика на името на Тони Филипов, д-р. В Редута ще публикуваме тези текстове от други медии, които смятаме за достойни да участват в конкурса, а на края на годината измежду тях ще изберем лауреатите.

Сайтът Редута ще бъде жив архив, в който читателите му ще продължат да намират както текстовете, писани в годините от неговите автори, така и архивни текстове на Стойко Тонев и актуални текстове от българското медийно пространство, които най-близките колеги на Доктора от последните години ще номинират за годишната награда.

Благодарни сме на Димитър Аврамов, който пое за своя сметка хостинга и софтуерната поддръжка на сайта.
Семейството на Стойко Тонев

Веселина Седларска, Любослава Русева, Владимир Шопов – Редута

Владимир Йончев – OFFNews

Да запазим паметта за Стойко Тонев

Новата държава

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top