Коментари

Земята е кръгла като тиквата на Гешев

Димитър Иванов, иже нарицаем Митьо Гестапото, написал текст в защита на бъдещия главен прокурор Иван Гешев в прогресивния сайт „Епицентър“ на Малария Велева. Защита гореща, честна и най-важното аргументирана. Професорът (Защото Гестапото е професор!) е изложил всички съществуващи аргументи за пригодността на Гешев за поста. И помежду тях е изложил и много несъществуващи. Ама на кой му дреме?! Народонаселението рупа джанки… „Иван Гешев не само познава битката с престъпността на терен – с нейните трудности и тънкости, но е натрупал компетентност и професионален морал.“ Малката част, която разбира за какво „става на въпрос“, е обявена за „протестъри“, „жълтопаветници“, мекерета на олигархията. Вярно е, че срещу кандидатурата на Гешев има и опозиция, но тя е малобройна и политически оцветена, тясно свързана с олигархични структури (Прокопиев!) и неправителствени организации, издържани и зависими от чужди спонсори.“ (Намеква деликатно за „Америка за България“.) Малко е  тъпичко това да го каже човек, когото ген. Решетников нарече „русопаразит“… Да, така определи генералът Гестапото и проф. Светлана Шаренкова – русопаразити. Демек хора, които паразитират върху русофилството.  (И Шаренкова е професор, да не се чудите!)

За Гешев подобна протестърска опозиция отдавна не е проблем, а се оказа професионален и човешки комплимент.“

И човешки, разбирате ли? Нищо, и аз не разбирам…

Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си!

Само по себе си да те похвали Гестапото, последният шеф на Шести отдел на Шесто управление в Държавна сигурност, едва ли е комплимент. В очите на нормалните хора това е по-скоро унижение. Но тези, които се хвалят един друг, не са от нормалните. Те са кастата на мутромилиционерите.

Цветан Василев каза преди време: “Центърът зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е продукт на същия този център… Някои твърдят, че този център е намерил пристан в Библиотекарския институт, където са Гестапото, Стоян Денчев, Цветлин Йовчев…”

Можем да му вярваме, можем и да не му вярваме. Цветан Василев е борец срещу Цацаров и Пеевски по принуда. Но не бива да се съмняваме, че е добре информиран за тази част на подземието. Защото доскоро принадлежеше към нея.

Но най-тъжното е, че това подземие отново ще победи.

Полани колежката Весислава Антонова написа: „Само си представете: ако шест вестника, две телевизии, два сайта и Николай Бареков едновременно започнат да твърдят, че земята е плоска, ще се объркате, нали?”

Днес вестниците са повече, а телевизиите са всичките… Само Бареков го няма, но пък има Кошлуков, който е далеч по-суфистициран. Няма кой да повярва на хората, които казват, че земята е кръгла като тиквата на Гешев…

Единственият изход е в мобилизирането на гражданската енергия. Но не виждам как ще стане. Нито има критична маса от хора, готови да протестират, нито има лидери, които да ги поведат. Ще продължим да се ядем на „красиви и умни“ и „грозни и прости“, за радост на кукловодите.

И накрая добрата новина. Все пак може би Гешев не е най-лошото, което можеше да ни се случи и което сме си заслужили. Ами ако бяха избрали прокурор Евгения Станкова? Тази, дето обясни как хакерите от “ТАД груп” готвели държавен преврат през сървъра на поливната система пред парламента. Преминава примерно Бойко Борисов и системата за пръскане се включва. И то колко му е нужно на един държавен преврат…

Както обича  да казва д-р Филипов, никога не трябва да се оплакваме от това, което получаваме, а да са радваме, че не сме получили това, което заслужаваме. Не изключвам да заслужаваме повече от Гешев. Не ли?

Земята е кръгла като тиквата на Гешев

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top