Нови Книги

ИК „Прозорец“: „Нощният гост“, Фиона Макфарлан

Тигърът във всекидневната й не е само сън. Той е предвестник на злощастието, което ще я сполети. Но 75-годишната вдовица Рут, която живее в усамотена къща на плажа, още не го знае, когато на прага й се появява Фрида. Пристигайки изневиделица с такси, едрата непозната твърди, че правителството я изпраща, за да се грижи за възрастната жена. И двамата синове на Рут живеят надалеч, така че първоначалното подозрение бързо бива заличено. Появилата се като по чудо помощ за самотната им майка е добре дошла. А и Рут се чувства чудесно в компанията на Фрида. Дори изживява любовта, която е загубила в младежките си години. Отново прави планове за бъдещето и се унася в мечти, помрачавани единствено от стъпките на тигъра в къщата. Да, той не е съновидение. Тигърът е предчувствието на самата Рут, че тази идилия скоро ще се превърне в кошмар.

 

Фиона Макфарлан е родена в Сидни, Австралия. Следва английска филология в Кеймбридж. Получава магистърска степен по изящни изкуства от Университета на Тексас в Остин, където печели стипендия към Центъра за писатели „Мичънър“. Творбите й са публикувани в престижни литературни издания, сред които е „Зоотроп: разкази“ на Франсис Форд Копола. „Нощният гост“ е удивителен дебют, окачествяван от критиката като своеобразен роман на ужасите, изваян по съвършено необичаен начин.

ИК „Прозорец“: „Нощният гост“, Фиона Макфарлан

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top