Нови Книги

ИК „Прозорец“: „Осемте планини“, Паоло Кониети

 „Ние ходим на върховете. Слизаме само когато стигнем дотам, откъдето не можем повече да се изкачваме.“

Те се сприятеляват още като деца. Пиетро, гражданчето от Милано, и Бруно, селянчето от италианските Алпи. Две момчета – два различни свята. Свързани доживот от загрижеността на родителите на Пиетро за дивото планинче, от детското любопитство към непознатото, от мълчаливото младежко приятелство, осъзнатата привързаност на зрелостта и от… зова на планината. Планината, която неохотно отстъпва пред бавно пълзящия по нея модерен свят, но успява да запази непокътната сърцевината си – най-високите си и негостоприемни върхове. Там, по суровите й чукари, са любовта и краткото щастие на Бруно, последния планинец, който не отстъпва от живота такъв, какъвто са го живели дедите му – корави мъже във вечна битка с природата и със себе си, единствен смисъл и красота на съществуването им.

Паоло Кониети e роден през 1978 г. в Милано. Голяма част от времето си прекарва в малката си селска къща в Алпите. Романът му „Осемте планини“ е бестселър в Италия през цялата 2017 г. и вече е преведен на 40 езика. Отличен е едновременно с престижната Premio Strega и с френската награда Prix Médicis étranger.

ИК „Прозорец“: „Осемте планини“, Паоло Кониети

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top