Нови Книги

ИК „Прозорец“: „Осемте планини“, Паоло Кониети

 „Ние ходим на върховете. Слизаме само когато стигнем дотам, откъдето не можем повече да се изкачваме.“

Те се сприятеляват още като деца. Пиетро, гражданчето от Милано, и Бруно, селянчето от италианските Алпи. Две момчета – два различни свята. Свързани доживот от загрижеността на родителите на Пиетро за дивото планинче, от детското любопитство към непознатото, от мълчаливото младежко приятелство, осъзнатата привързаност на зрелостта и от… зова на планината. Планината, която неохотно отстъпва пред бавно пълзящия по нея модерен свят, но успява да запази непокътната сърцевината си – най-високите си и негостоприемни върхове. Там, по суровите й чукари, са любовта и краткото щастие на Бруно, последния планинец, който не отстъпва от живота такъв, какъвто са го живели дедите му – корави мъже във вечна битка с природата и със себе си, единствен смисъл и красота на съществуването им.

Паоло Кониети e роден през 1978 г. в Милано. Голяма част от времето си прекарва в малката си селска къща в Алпите. Романът му „Осемте планини“ е бестселър в Италия през цялата 2017 г. и вече е преведен на 40 езика. Отличен е едновременно с престижната Premio Strega и с френската награда Prix Médicis étranger.

ИК „Прозорец“: „Осемте планини“, Паоло Кониети

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top