Статии

Няма съмнение, Доган кара рейса!

Видяхме известното, видяхме видното, видяхме това, което всички знаехме, но подминавахме с мълчание и безразличие. Христо Иванов, Иво Мирчев и общинският съветник от Бургас Димитър Найденов нагледно показаха как Доган е окупирал и присвоил част от плажа във вилната зона на парк „Росенец“ край Бургас, където се намира кичозната му резиденция, независимо, че по закон бреговата ивица е изключителна държавна собственост. И охранява плажа така, че пиле да не може да прехвръкне. Пази го от нас с нашите пари, с платените от нас служители на НСО. Защото няма съмнение, че поне три от яките момчета, които натикаха Христо в морето, са служители на НСО. Личеше си. Частните гардове стояха отстрани и наблюдаваха. Офицерите от НСО действаха. От името на държавата. Щото Доган е държавата, какво да се лъжем. Пролича си и от поведението на полицията. Някакви шушумиги с пагони се появиха и провериха документите само на групата на Христо. На охранителите не ги провериха.

Идентичен случай в наше село! Разследването на “Осемте джуджета” започна с обиск в къщата на потърпевшия“, пише Медиапул.

Така е тук. На изпроводяк полицаите посъветваха Христо Иванов да се оплаче. Не казаха на арменския поп, но то се подразбираше. Брилянтно олицетворение на частната държава!

Гледах във Фейсбук как гардовете на Доган самоуправстват, как грубо изблъскват Христо и хората му в морето и на устата ми идваха думите, които Вежди Рашидов изговори по повод на агата и мекерето му Пеевски през 2013 г.: „Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган… заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха… Всички ли сме роби на един дебел, грозен, на 20 г. милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост… Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 г., да ви е.а циганската нация…“

Много просташко изказване, но в същината си беше истина. И още е истина. Но Вежди се промени. Пак си е същия простак, даже още по-арогантен, но откакто Пеевски му извади милионите от фалиралата КТБ, коренно промени мнението си и за лайнара Доган, и за дебелия и грозен милионер…

Днес всички обичат Доган. Всички от властта имам предвид. И централната, и местната. Наскоро Общинският съвет в Бургас гласува предложението на кмета на града Николов (лично кметът го внесе извънредно, без да минава през съответните общински комисии!) за промени в устройствения план в парк „Росенец“, за да превърне пътя, който води към резиденцията на Доган, в частен път. И затова до плажа край резиденцията на Доган сега може да се стигне само по вода, както направи Христо Иванов.

Аналлизаторите веднага се разпищяха, че акцията на Христо Иванов била политическа, че той правел пиар на „Демократична България“. Естествено, че действията му са политически. Той е действащ политик и нищо от това, което върши, не може да бъде политически неутрално. Но това, че акцията е политическа променя ли нещо? Променя ли реалния факт, че Доган е окупирал морския бряг край резиденцията си и абсолютно незаконно спира достъпа на българските граждани до него? Променя ли факта, че и местната, и централната власт си затварят очите?! Променя ли се фактът, че вече 10-15 години, никой не знае колко точно, държавата охранява Ахмед Доган и продължава да го охранява, независимо, че той се оттегли (дали?) от активната политика и сега е само почетен председател на ДПС? Променя ли се фактът, че НСО охранява не само Доган, ами и резиденцията, и плажа към нея?! Променя ли се фактът, че офицерите от НСО нарушиха закона, като отказаха да се легитимират?!

Истината е, че последните години промениха коренно мисленето на обикновения българин. И той вече трудно може да сложи в едно изречение „политическо“ и „полезно за обществото“. Дотолкова свикнахме да гледаме как политиците се грижат за своите лични и партийни интереси, че  отказваме да виждаме дори и доброто, което понякога се появява като случайно следствие от политическия егоизъм. Според мен политическото действие на Христо Иванов има огромен граждански ефект! Той показа пътя и начина, по който всеки обикновен българин може да отстоява държавата си. И сега е наш ред да се вдигнем в събота и да отидем масово на плажа на Доган. Нека се съберем няколко хиляди души, пък да видя как ще ни изтикат в морето. Но се страхувам, че няма да се съберем, няма да идем. Просто ще псуваме през зъби във Фейсбук. И наглостта на Доган ще остане ненаказана. И от това ще порасте. Така става с наглостта, когато не се наказва – нараства!

Междувременно президентът потвърди подозренията, че яките момчета, насилили Христо Иванов да се топне в морето, наистина са служители на НСО. Сега те ще го отнесат, ако че са изпълнявали нечии заповеди. Според Осман Октай, те вече са жертвани. Негови източници от сараите му докладвали, че гардовете били уволнени още същия ден със задна дата. И назначени на работа в охранителна фирма, близка до Доган.

Този инцидент отново постави въпроса за охраната на Доган, а също и на Пеевски. От кой пази НСО видните депесарски лидери? Спомняте ли си Местан? А помните ли как Пеевски му свали охраната за една нощ? (Явно Пеевски (ДПС) контролира службите, щом е в състояние да свали охраната на един депутат!) Тогава се изясни, че е нямало никаква причина Местан да бъде охраняван. През 2013 г., когато Лютвито стана лидер на ДПС, възникнала заплаха за живота му. Имало сигнал, че Касим Дал му е вдигнал мерника. През 2014 г. НСО потвърди, че сигналът още е актуален и затова Местан е под охрана. И в навечерието на 2015 г., когато Доган свали доверието си от Местан, сигналът изведнъж се оказа фалшив.

Днес вече никой не помни защо се охранява Доган. Колкото до Пеевски, охраната му беше сложена през юни 2014 г. по една напълно измислена заплаха. В разразилия се конфликт с Цветан Василев Пеевски се оплака, че му готвели убийство. Но много скоро прокуратурата и съдът бяха принудени да свалят всякакви обвинение от набедените убийци Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев и да ги пуснат. Но охраната на Пеевски не беше свалена. Нещо повече, през февруари 2016 г. се намери нов повод да се продължи. Гл. секретар на МВР Георги Костов каза, че в хода на разследването за покушението срещу Алексей Петров постъпил сигнал за покушение срещу Пеевски.

Колко струва охраната на Пеевски е добре пазена тайна. През 2014 г. Антон Кютев, един от червените депутати, които гласуваха през 2013 г. Пеевски да стане шеф на ДАНС, изтрезня: „Изчислявах, вика, че месечната издръжка на охраната на Пеевски е повече от средната доживотна пенсия на един български пенсионер…”

Оттогава охраната на Пеевски е изхрускала доживотната пенсия поне на стотина-двеста български пенсионери. И по всичко изглежда, че държавата ще продължи да охранява корпулентния бизнесмен, въпреки че няма нито една причина.

Според изчисления на сайта „Гласове“ тази охрана ни струва над 500 хил. лв. годишно. Като добавим и Доган, вероятно трябва да умножим тези разходи поне по две. Така се харчат милиони грешни пари за охрана на едни от най-богатите хора в държавата.  И президентът е прав да настоява да се свали държавната охрана на агите. Те са достатъчно богати, за да могат да си организират собствена охрана. Но въпросът явно не е в парите, а в правомощията, които НСО има, а частните охранители не! Та въпреки призивите на президента и гражданското недоволство, НСО ще продължи да охранява и Доган, и Пеевски. Защото Доган кара рейса, в това отдавна вече няма съмнение.

Допускам, че има заплахи и за Доган, и за Пеевски. Но както съм казвал и друг път, ако тези заплахи прераснат в действия, това няма да са действия от/към политически опоненти, а между криминални конкуренти. Етнокорпорацията стана много алчна и нагла и това със сигурност ще навреди на здравето й. Наскоро Илия Златанов, мажоритарен собственик на група фирми “Изамет”, най-големият производител на асансьори в България, разказа, как Пеевски си заплюл завода му, защото ЕС щял да отпусне пари за пълна смяна на асансьорите в страната. И той нямало как да гушне милиардите, защото нямал завод за асансьори. По същия начин си беше набелязал „Дунарит“… По същия начин беше представил на Цветан Василев списък с фирми, които той да отстъпи на него (на Доган). За такива неща гърмят, няма съмнение. Справка: Илия Павлов, Емил Кюлев…

Но и дерибейството на Доган в парка „Росенец“, и с нищо необосновата му охрана от НСО, могат да се сведат до поговорката „Намерили село без кучета…“ Всъщност, кучета има, но те вият заедно с вълците. Досега не съм чул Борисов да е взел отношение по скандала, предизвикан от експедицията на Христо Иванов. Затаи се като сукнян молец!

Но пък отношение взе правосъдният министър Данаил Кирилов, наричан несправедливо Барни Ръбъл. Барни е симпатично глупав…

Та министърът на правосъдието на РБ, вместо да вземе отношение по изключително важните правни въпроси, които акцията на Христо Иванов постави, тръгнал да го иронизира. Е, опитал, щото иронията не е по ума на всеки… „Иронията, казва Салвадор Дали, е необходим естетически компонент на мисленето.“ Без мислене няма ирония, не ли?!

Ще цитирам част от творението на министъра, защото творенията говорят за авторите си. Като например пасквила на Вежди Рашидов в „Труд“, който не остави никакво съмнение в интелигентността и културата на автора си. Та и тук така. Вижте колко тъпо е писанието и си направете изводи за автора, ако още не сте.

СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността … и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост ???? Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната – напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната – и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани…. Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе ????

Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!“

Интересно защо господин министърът поставя навсякъде по четири въпросителни. И една стига, когато е на място, но случаят не е такъв.

Българи! Тази лейка ви е министър на правосъдието!

„Народе????“

Срам и позор!

Само че се срамуват не тези, които трябва!

И, между другото, досега трябваше поне един професор от Юридическия факултет да се е обесил!

Колегата Владо Йончев изброи 3700 коментара под пасквила на Кирилов и нито един в негова защита. Най-нежните и деликатните са от сорта на „Този човек видимо е олигофрен.“

Въпросът е, че не е единственият в този кабинет! Състезанието е силно оспорвано!

P.S. А, бе, братя, а къде са патриотите? Къде е народният трибун Сидеров? Къде е ужасът на турските бабички? Войводата Каракачанов къде е? Няма ли някой да мъцне поне?!

Патриоти?! Де гиди лицемери!

 

 

Няма съмнение, Доган кара рейса!

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top