Коментари

Откога пък нейна?

Корнелия Нинова си говори с Антонио Лопез от мое име. Чета писмото й, но не виждам никъде да споменава БСП. Говори от името на „народа ми“, „народа си“. Аз съм от този народ, но нямам мнение за СЕТА. По много уважителна причина нямам мнение – не съм го чела. Намерих го в сайта на Европейския съюз, ами че той е 1634 страници. Щом Корнелия Нинова има мнение, значи го е прочела. Аз постъпих по мързеливия начин – попитах една приятелка, чиято работа е да чете такива доклади, опасен ли е дози договор за България и тя ми обясни – не, нищо опасно няма, националните регулации за ГМО продуктите например си остават, нещата са в ръцете на България, така че от самата България зависи дали ще използва възможностите, които дава СЕТА, или ще се оправдава с него. Ясно, значи е опасен – щом нещата зависят от България, а Корнелия Нинова е убедена, че ще зависят от самата нея като премиер.

Може би аз съм единственият български гражданин, който не прочел тези 1634 страници и затова не ми харесва да се говори от мое име. Но ако всички останали са чели договора и са упълномощили Нинова да говори от тяхно име, все щяхме да го знаем. Дори и така да е, Нинова, може ли в следващото си писмо да споменете, че за наш общ срам има една гражданка, която не е чела СЕТА, и по липса на мнение се разграничава от писмото.

Имам и други причини да не искам Нинова да ми е говорителка. Помня гърча й, когато всички я подозираха, че се е запътила към лидерското място в БСП, а тя отричаше. Сега театърът на тема „премиер“ се скъси, вече обяви, че е склонна в името на народа да поеме тази тежест. И пак Стефан Данаилов в главната роля на нейните етюди.

Помня много закани на Корнелия Нинова да свърши разни неща, не помня да ги е свършила. Някои от тях се оказа, че няма начин да бъдат свършвани, защото не съществуват като проблем. Корнелия Нинова е от онези актьори, които в театъра наричат характерни и ги ползват все за един и същ тип роли. Нейното амплоа е троснатостта. Никой не може да се тросне на друг, че ще му шибне шамар или писмо, по-ефектно от нея. Хората се радват на такива нервни пристъпи – въобразяват си, че някой крещи на друг и от тях име.

Лошото е, че тук и Нинова си е въобразила. Страната ми… Откога пък Нейната? Откакто не е Неговата ли? Това вече сме го гледали, пак ли не го разпознаваме, че е еголитика. Не е политика. В името на егото е.

Откога пък нейна?

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top