Коментари

Панов – болт, Борисов – гайка

Трета седмица никой не казва истината за болтовете на мерцедеса, в който се вози председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Трети ден народът хихика по повод признанието на премиера Бойко Борисов, че на него колко болтове са му се развивали, ехеее, какво знаем ние.

На това неясно положение трябва да се сложи край с истината. А тя е, че  кръгли болтове няма как да се завинтят с квадратни гайки. Ако такива като Лозан Панов са кръгли болтове, а главният прокурор или съдебната система са квадратни гайки, болтовете ще изпопадат. Толкова е ясно и просто. И не е предмет на техническа експертиза, на политическа е.

На Бойко Борисов не бива да се смеем, той наистина е бил жертва в битието си на метална свръзка. Опита ли се да се съедини в здрава връзка с реформаторите? Оказаха ли се те квадратна гайка? Разликата с Лозан Панов е, че в случая с Борисов изпадна гайката. Момент, момент, откъде знаем, че Борисов е бил болтът, а не гайката? Не знаем. Знаем само, че Борисов е  онова, което остава, а не онова, което пада. Значи все пак, може би, Борисов не е болт, а друг вид крепежно изделие, гайка. Болтът е друго нещо, той има глава.

И ако за развитите болтове на съдийския мерцедес е по-подходяща политическа експертиза, за парламента повече подхожда техническа. Така някак по-ясно става кой какъв е в Народното събрание. ГЕРБ е гайка, патриотите са болт, Веселин Марешки е шайба. Шайбата е осигурително изделие – срещу развиване. Шайбите биват много видове. „Воля“ на Марешки е подложна шайба, от най-семплите видове. Докато ДПС е от по-сложни шайби – назъбените. Даже съчетание от два сложни вида – вътрешо назъбена и външно назъбена шайба, редува ги. Към този момент е така. Утре всеки може да е в различна роля, с изключение на гайката, тя е просто устроено и затова трайно крепежно изделие.

Всичко изглежда в този вид до момента, в който се появи някой гайковерт. Твърди се, че това ще стане тази вечер в кино „Люмиер“. Името на инструмента щяло да бъде „Има такава държава“. Има, има, все още.

 

 

 

Панов – болт, Борисов – гайка

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top