Коментари

Смешното не е страшно

Трети ден тече общонационална психотерапия. Страховитото по върховете на държавата се натрупа в такива количества, че вече можем да го понесем, само ако го превърнем в смешно. И тук на помощ ни дойде пазарската торбичка, онова сгънато нещо, което винаги държим в дамската чанта или мъжкия джоб, защото може да ни потрябва. Този път ни потрябва не да носим багаж, а да понесем непоносимите хора, които ни представляват и управляват.

Принципът е: да превърнем страшното в смешно, да се посмеем, за да разредим страха, да им го върнем по единствения начин, който ни е достъпен бързо и лесно. В това хаотично народно творчество има строг подбор. Прегледах много старателно вече стотиците колажи с хипермаркетски торбички и мога да ви кажа, че те не са връчени на всеки. Шампион е разбира се Красимир Каракачанов с неговите телеса и своеобразни схващания за дрес код. Без торбичка е нелеп министър на отбраната. С торбичка е добродушен чичко, който отива до магазина със списък за покупки. Без торбички, но с униформа на продавачи в „Билла“, са Цвета Караянчева и Данаил Кирилов, други двама представители на интелектуалните висоти в управлението. Гледаш накипрената с корпоративна престилка Караянчева и вече не ти се струва чак толкова страшно, че столицата на Виетнам е Пекин, смешно ти се струва. И видът на Данаил Кирилов, готов да транжира правораздаването, предизвиква смях, а не сълзи, като в телевизионните му интервюта.  С прословутата торбичка е удостоена и министър Ангелкова. Очакват се и други кавалери на торбичката „Билла“ – поне един хореограф, който стана екоминистър, и една фолк певица, която оглави „Напоителни системи“ ги заслужават. А и ние имаме нужда от повече смях, защото всеки ден получаваме поводи за повече страх.

Смешното не е страшно

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

Стойко Тонев dr.tonyfilipov (at) abv.bg 0885 233 691
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top