Коментари

Смешното не е страшно

Трети ден тече общонационална психотерапия. Страховитото по върховете на държавата се натрупа в такива количества, че вече можем да го понесем, само ако го превърнем в смешно. И тук на помощ ни дойде пазарската торбичка, онова сгънато нещо, което винаги държим в дамската чанта или мъжкия джоб, защото може да ни потрябва. Този път ни потрябва не да носим багаж, а да понесем непоносимите хора, които ни представляват и управляват.

Принципът е: да превърнем страшното в смешно, да се посмеем, за да разредим страха, да им го върнем по единствения начин, който ни е достъпен бързо и лесно. В това хаотично народно творчество има строг подбор. Прегледах много старателно вече стотиците колажи с хипермаркетски торбички и мога да ви кажа, че те не са връчени на всеки. Шампион е разбира се Красимир Каракачанов с неговите телеса и своеобразни схващания за дрес код. Без торбичка е нелеп министър на отбраната. С торбичка е добродушен чичко, който отива до магазина със списък за покупки. Без торбички, но с униформа на продавачи в „Билла“, са Цвета Караянчева и Данаил Кирилов, други двама представители на интелектуалните висоти в управлението. Гледаш накипрената с корпоративна престилка Караянчева и вече не ти се струва чак толкова страшно, че столицата на Виетнам е Пекин, смешно ти се струва. И видът на Данаил Кирилов, готов да транжира правораздаването, предизвиква смях, а не сълзи, като в телевизионните му интервюта.  С прословутата торбичка е удостоена и министър Ангелкова. Очакват се и други кавалери на торбичката „Билла“ – поне един хореограф, който стана екоминистър, и една фолк певица, която оглави „Напоителни системи“ ги заслужават. А и ние имаме нужда от повече смях, защото всеки ден получаваме поводи за повече страх.

Смешното не е страшно

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top