Нови Книги

Чарлс Фицрой, Ренесансова Флоренция за пет флорина на ден,

Издателство “Прозорец”

Добре дошли във Флоренция през 1490 г., по времето на Лоренцо ди Медичи, когато никой друг световен град не може да се мери с красотата и културата й. Тук, в люлката на Ренесанса, ще срещнете големите банкерски и търговски фамилии, направили Флоренция истински богата. Освен че ще се запознаете с младите художници Микеланджело и Леонардо, ще видите и тъмната страна на живота в европейската столица на културата от края на ХV век.

Този пътеводител в превод на Йоана Стоянова предоставя всички практически съвети за пътешествие назад във времето, в златната ера на Флоренция и Тоскана. Няма как да не се подчините на съветите на автора Чарлс Фицрой:

Преди да си тръгнете от Тоскана, направете едно последно посещение, в градчето Монталчино, което се намира на върха на един хълм до Виа Касия, близо до южната граница на Сиенската република. След като се насладите на вкусен обяд на пиацата, полят с бутилка отлично местно вино, облегнете се и попийте великолепната гледка. Това са прелестите на тази прекрасна провинция, родила толкова много гениални и надарени люде, за чиито постижения говори цяла Европа.

Увлекателният разказ на Фицрой е вторият му публикуван на български език  пътепис. Първият е пътеводителят „Султанският Истанбул за пет куруша на ден” в превод на Милена Варзоновцева.

 

Чарлс Фицрой, Ренесансова Флоренция за пет флорина на ден,

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top