Нови Книги

ИК „Колибри“, Робърт Харис, Офицер и шпионин

Париж, 1895 г. Алфред Драйфус, млад еврейски офицер, току-що обвинен в предателство, е осъден на доживотен затвор на Дяволския остров и е разжалван публично пред огромна тълпа. Сред свидетелите на унижението му е и Жорж Пикар, амбициозният и интелигентен наскоро повишен началник на един от отделите на контраразузнаването, който е намерил „доказателствата”, че Драйфус е шпионирал в полза на Германия. Първоначално Пикар е твърдо убеден във вината на Драйфус, но скоро след като младият евреин се озовава в изолирания си затвор, Пикар се натъква на информация, която го кара да заподозре, че във френската армия все още има шпионин. Уликите за тази злостна измама се натрупват и водят неумолимо към най-висшите етажи на властта. Пикар е принуден да се усъмни не само в делото срещу Драйфус, но и в най-съкровените си убеждения за родината и за самия себе си.

Вдъхвайки живот на скандала, който привлече вниманието на целия свят в навечерието на двайсети век, Робърт Харис ни разказва една история, която звучи изумително актуално и днес – история за лов на вещици, тайни трибунали, неуправляеми разузнавателни агенции, съдбата на доносници – поднесена с дълбок драматизъм и изключително майсторство, което е отличителен белег на всичките му бестселъри.

 

Робърт Харис

Робърт Харис е английски журналист и автор на много бестселъри, сред които „Фатерланд”, „Енигма”, „Архангел”, „Помпей”, „Сянката”, “Conspirata” и „Imperium”. Няколко от книгите му са били екранизирани, като трилърът „Сянката” е режисиран от Роман Полански. Творбите му са преведени на трийсет и седем езика. Живее в Кинтбъри, Великобритания, заедно със съпругата си Джил Хорнби.

ИК „Колибри“, Робърт Харис, Офицер и шпионин

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top