Статии

26 септември 2012

26 септември 2012

Благоевградска фирма дала 195 г. гаранция по ОП за изграждане на водопроводи в Рупите и Марикостиново. Така събрала 30% повече точки от другите кандидати и спечелила ОП-то с награден фонд 3.8 млн. лв. Но фирмата не е виновна, такива били изискванията. Просто от първа важност за община Петрич не била цената, нито сроковете, а гаранцията. Така и трябва! Фирмите идват и си отиват. А гаранцията остава! Които са ходили по света, могат да потвърдят, че навсякъде, където има римски водопроводи, те са рехабилитирани. Наричат го реставриране, но то е същото. И защо? Защото е строено с гаранция. Така мисля, де…

Да потретите, г-н инж. Илиев! За благото на Петрич и петричките села, конопницата на България, ако мога така да се изразя.

Накъдето се обърнеш, все идиотии. От НСлС привикали Серафим Мартинов, автор на текста на… таковата (щях да кажа песен) на Мишо Шамара „Бяло, зелено и червено“. Не е ясно защо. В думите няма нищо съставомерно. Дори напротив, почти през цялото време се повтаря: „Йее, аха, българин съм, брат, бяло, зелено и червено. Йее, аха, България бе, брат, бяло, зелено и червено“. После лирическият герой обяснява как гори в пламъци за родината, как вярва в светлото ѝ бъдеще и други такива строго патриотични работи. Изобщо толкова патриотично нещо, че ще пиша на МОН да я включат в учебниците по… все ще намерят къде. И има само три мръсни думи. Което, ако не е рекорд, е едно добро постижение.

Изобщо тия момчета не трябва да бъдат обект на следствие и прокуратура. Едно време към Културата имаше една комисия за борба с кича, която можеше да спира всяка глупава и пошла песен, всяко фалшиво изпълнение… Та, ако още има такъв орган, той би могъл евентуално да прояви интерес към тия… неща. Но пък, ако има такъв орган, той със сигурност ще забрани и „Гербер“ на „певицата“ Соня Иванова. Щото е кич, та дрънка, кич с взлом! Ще трябва да се забрани също и онази нова народна песен, в която се пее, че Бойко, като ходел по малка нужда, карал „дор ми девет воденици“…

Шегувам се, няма такава песен. Засега.

Според нас музикантите са станали обект на обезпокоителното внимание на следствието и прокуратурата, макар от ГЕРБ да отричат, с едни два реда:

 

Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба.

Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред.

 

Текстописецът вика: „За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме“.

Как ми се искаше тия думи да ги беше казал Тошо Тошев или Петьо Блъсков на срещата с г-жа Крус…

Дано на пича продължи да му е смешно. „Следователката, вика, ме попита дали „София де Жанейро“ е моя песен и след като потвърдих, каза, че било гнусно.“

Гнусно? Стига, бе! Всъщност вижте сами:

 

Добре дошъл в София де Жанейро.

Не гледай центъра, в квартала ми е гето.

Българи, турчуля на едно,

жълтури всички, заедно с мангалите.

Такъв е живота по кварталите.

А вие в 8:00 вечерта кмета ми го фалите.

Цел ден пенсионерите не слизат от трамвая.

Там е топло, за разлика от техната стая (има промяна)

Така ли, къде бе? 20 години криза ни ебе бе!

Няма що всички големи държавници

и Костов, и Борисов излезнаха измамници.

 

Кое е гнусното? Че кварталите приличат на гета? Че пенсиите се греят по рейсове и трамваи? И не ни ли прави точно това кризата?! Е, ако някой се чувства опрашен, то си е негов проблем. И на джипито му.

За измамниците е малко силно, а и не е доказано. Но пък авторът ги е нарекъл „големи“, което също не е доказано.

Оня ден на протестите един от полицаите беше издигнал лозунг: „Няма да ви пазим от народната любов за 300 евро“. Ето това е гнусно и с право се възмущаваше г-н Цветанов.

Ей, да не забравя да ви кажа, днес е Международен ден на презерватива. И на контрацепцията в по-широк план.

 

 

Съдържанието е част от книга 7 „Из делниците на един луд“. Може да я поръчате с имейл на  dr.tonyfilipov@abv.bg със следната информация: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. Цената на книгата е 20лв.+цената на доставката.

26 септември 2012

Условия за ползване

Текстовете от Редута.бг не могат да бъдат препечатвани без изричното съгласие на редакцията.

Контакти

За връзка с Фондация "Редута": dr.tonyfilipov (at) abv.bg, тел: 0888 415 448
Редута.БГ се обслужва от счетоводна къща "Лавейа", бул. "Княз Дондуков" № 49, Тел: +359 2 988 84 04; Мобилен тел.: +359 888 60 72 70, Ел. поща: sk.laveia@gmail.com.
Работи с Хостинг в Rax Cloud.
To Top